Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

A Google Cégem kihasználása vállalkozásod méretének növeléséhez

Fedezd fel, hogy a helybővítmények hogyan indíthat el téged a vállalkozásod méretnöveléséhez vezető úton!

Ebben a modulban megtanulod, hogyan integrálhatod a Google Cégemet a Google Ads-szel a Helybővítmények segítségével. Megtanulod továbbá, hogyan növelheted az üzlet forgalmát mobil kampánystratégiával, és hogyan optimalizálhatod a hozamokat egy online és offline közötti stratégiával.

A Google Cégem használata a Google Ads helybővítményekkel

Emlékszel Hiroko vállalkozására a korábbiakból? Nos, három hónappal előbbre ugrottunk, és mióta a Google Cégem Fit ‘n’ Fab listája élesedett a Google-ön, folyamatosan érkeznek a vásárlók az üzletébe. Most úgy érzi, készen áll arra, hogy még nagyobb közönséget érjen el néhány célzott hirdetéssel az intelligens kampányokban. A listázása és a célzott hirdetési kampányok összekapcsolása azt jelenti, hogy Hiroko jobban irányíthatja, milyen gyakran és hol jelenjen meg az üzlete.

Lássuk, hogyan segíthetnek neki a helybővítmények.

A helybővítmények segítenek az embereknek megtalálni a telephelyeid azáltal, hogy a hirdetéseket a címeddel, a telephelyedhez vezető térképpel vagy a vállalkozásodtól való távolsággal együtt jeleníti meg. Egy extra sort jelenítenek meg közvetlenül a hirdetéseidben, így az ügyfelek azonnal útbaigazítást kaphatnak az üzlethez és/vagy közvetlenül a hirdetésből telefonálhatnak.

Ehhez Hirokónak csak össze kell kapcsolnia a Google Cégem fiókját a Google Ads fiókjával.

A Google Ads-ben Hiroko kiválasztja a + Bővítmények lapot a Bővítmények lap Helybővítmények szakaszán belül. Ezután a Google Cégem Helycsoportok összekapcsolására kéri a kapcsolódó e-mail cím megadásával.

A Helybővítmények használatához akár üzleti, akár személyes fiókokat is összekapcsolhatsz a Google Ads-szel:

  • A személyes fiók összekapcsolása lehetővé teszi a Google Adsben való használatot az összes üzleti fiókban lévő helyszíneken.
  • Egyetlen üzleti fiók összekapcsolása csak az adott fiók helyeit használja.

Növeld az üzletek forgalmát mobilkampány stratégiával

Bár a kiskereskedelmi eladások 90%-a még mindig a fizikai üzletekben történik, az emberek az okostelefonjukat használják, hogy megtalálják az üzleteket, ahol azt kínálják, amire szükségük van, megbizonyosodjanak a raktáron lévő áruk elérhetőségéről, ellenőrizzék a nyitvatartási időt és még sok minden mást. Ezért a mobilos láthatóság előtérbe helyezése kulcsfontosságú a fizikai üzletekkel rendelkező vállalkozások számára.

Optimalizáld a hozamot online-és-offline (O2O) stratégiával

Gondolj a vásárló útjára már azelőtt, hogy ténylegesen megjelenik az üzletedben. Ezen az úton mindig több érintkezési pont van, és az út ritkán közvetlen. A rendelkezésükre álló összes technológia segítségével az ügyfelek több csatornán keresztül járnak oda-vissza, mielőtt úgy döntenének, hogy téged választanak. Ebben a technológiában gazdag világban nem szeretnéd, ha te is képes lennél kapcsolatba lépni ezekkel a potenciális ügyfelekkel, és segíteni őket az útjuk során?

Tudj meg többet arról, hogy hogyan használhatod ezt a stratégiát üzleti céljaid kulcsfontosságú részeként a Google Bevált gyakorlatok weboldalán: Az offline értékesítés fellendítése online hirdetésekkel.

Összefoglaló

Ebben a modulban bemutattuk, hogyan integrálhatod a Google Cégem fiókod a Google Ads helybővítményekkel, amelyek segítségével mobilkampány stratégiát vagy online-és-offline (O2O) stratégiát hozhatsz létre, és vállalkozásod a gyorsabb növekedés útjára terelheted.

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.