Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

A TrueView for Action bemutatása

Most, hogy megállapítottuk, hogy a YouTube egy olyan hely, ahol az emberek vásárlási döntéseket hoznak, beszéljünk az egyik olyan formátumról, amelyet kínálunk, hogy segítsük ezt a szándékot weboldalon történő cselekvéssé alakítani.

Ebben a modulban megismerheted a TrueView for action-t, beleértve a különböző akciókra való optimalizálást, a különböző elérhető licittípusokat és az általános értéket.

A TrueView for action a TrueView egy olyan változata, amelyet a konverziók növelésére terveztek.

A TrueView for action egy olyan, a folyamban átugorható videohirdetés, amely arra van optimalizálva, hogy bármilyen, az üzleti célok szempontjából fontos weboldalon történő műveletet, például weboldallátogatást, foglalást, helyszíni keresést vagy vásárlást ösztönözzön.

Az egyértelmű, egyéni és következetes cselekvésre való felhívás az ügyfeleket a weboldalra irányítja, hogy ott cselekedjenek. Ha a leadgenerálás a cél, próbáld ki az új lead űrlap-bővítményt, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a videóhirdetés alatt soron kívül megadják a kapcsolati adatokat.

Válaszd ki az egyes paneleket, hogy többet tudj meg.

  • TrueView videóba ágyazott formátum testreszabható call-to-action (felhívás cselekvésre) funkcióval a kattintások és a weboldalon végzett műveletek ösztönzésére
  • Következetes felhívás az egész hirdetésben és az organikus videólejátszás során; a videóhirdetés befejezésekor automatikusan megjelenik a felhívást népszerűsítő záróképernyő több mint öt másodpercig.
  • Próbáld a lead-űrlap kiterjesztést az információk gyűjtéséhez a videohirdetés alatti soron belül
  • Konverzió-alapú intelligens licitálás (CPA-cél és konverziók maximalizálása), optimalizáld a hirdetések megjelenítését a nagyobb valószínűséggel cselekvésre hajlamos felhasználók számára.

A weboldalon végzett műveletek vagy leadgenerálás ösztönzése konverzió-alapú intelligens licitálással.

  • Hirdetők, akik videokampányukat a weboldalon történő akciók, például az oldalra való kattintások és a helyszíni konverziók (vezetések, ajánlások, előfizetések vagy vásárlások) előmozdítására szeretnék optimalizálni.
  • Hirdetők, akik a videó erejét a Google automatizált licitálási stratégiáival kombinálva szeretnék kihasználni.
  • A Google Ads konverziókövetésnek engedélyezve kell lennie

A marketingcélokhoz való igazodás

Emlékeztetőül, a TrueView különböző változatai a különböző marketingcélokhoz igazodnak.

Kattints az ikonra, hogy többet tudjon meg.

Marketingcél formátum/ajánlat
Tudatosságeléréseken alapuló TrueView (CPM)
Megfontolásvideóba ágyazott TrueView (CPV and Maximize lift) TrueView discovery (CPV)
CselekvésTrueView for action (tCPA and Maximize conversions)

Gondolj a saját tapasztalataidra

Hiroko, a YouTube Google munkatárs, elmondja Lucának, a YouTube hirdetőjének a TrueView for action-t. Luca több repülőjegy-keresést szeretne generálni az utazási oldalán.

Kíváncsi vagyok, hogyan használhatom a YouTube-ot a konverziók növelésére, és sokat hallottam a TrueView for actionről. Elmondanád, hogyan működik?

Hadd magyarázzam el, hogyan működik. A Google Adsben a kampány céljaiként választhatja a leadeket vagy a weboldal forgalmát. A kiválasztás után létrehozhat egy TrueView for action kampányt, amely a weboldalán végzett konkrét műveletekre optimalizál.

Ez nagyszerű! Vannak olyan funkciók, amelyekről tudnom kell?

Igen, a TrueView for action szándékosan rugalmas. A címszót, az akcióra való felhívást és a konverziós pontot a céljainak megfelelően testre szabhatja. Említette, hogy repülőjegy-kereséseket szeretne irányítani? Azt javasolnám, hogy foglaljon most.

Most már értem a Trueview for action-t. Mit kell még tudnom?

Intelligens licitálás a TrueView for action segítségével

A TrueView for action számára kétféle licitálás áll rendelkezésre a konverziók növelésére:

Válaszd ki az egyes kártyákat, hogy többet tudj meg.

Cél-CPA

Cél-CPA

A cél-PA licitálással a kampány mindig a kívánt CPA elérése érdekében dolgozik, és lehetővé teszi, hogy manuális optimalizálás nélkül több konverziót érjen el erősebb ROI mellett.

Konverziók maximalizálása

Konverziók maximalizálása

A Konverziók maximalizálásával a kampány a lehető legtöbb konverziót ér el az adott költségkereten belül.

De melyik ajánlattípust érdemes használni?

Az, hogy a cél-CPA vagy a Konverziók maximalizálása licitálást használod-e, nagyban függ az ügyfél YouTube-on végzett konverziókövetési előzményeitől és a kampány céljától.

Válaszd ki az egyes gombokat a különböző licittípusok felfedezéséhez, az egyes hirdetők videókkal kapcsolatos korábbi tapasztalatai alapján.

"Új vagyok a YouTube-on történő konverziók elérésében."

Használd a Konverziók Maximalizálása licitálást.

"Tapasztalatom van a YouTube-on történő konverziók ösztönzésében, és magabiztos vagyok az ilyen kampányok átlagos CPA-ját illetően."

Használd a cél-CPA licitálást.

"Egyszerűen a lehető legtöbb konverziót akarom elérni egy repülős kampány során."

Használd a Konverziók maximalizálása licitálást.

Jelöld meg a helyes választ

Igaz vagy hamis?

Legfontosabb tudnivalók

  • A TrueView for action lehetővé teszi a hirdetők számára, hogy a YouTube-felhasználók figyelmét és szándékát online akciókká alakítsák.
  • A TrueView for action két konverzió-alapú intelligens licitálási lehetőséggel működik: célzott beszerzésenkénti költség (cél-CPA) és konverziók maximalizálása.
  • Annak eldöntése, hogy melyik Smart Bidding stratégiát használja, a YouTube-on végzett konverziókövetési előzményektől és a kampány céljától függ.

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.