Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Fedezd fel a közönségmegoldásokat a megfontolás célokért

Hogyan lehet a YouTube közönségével együttműködni a videókampányod céljainak elérése érdekében? Nézzük meg, hogyan használhatod a Google közönségmegoldásait a fogyasztókkal való kapcsolatteremtéshez és a márka vagy termék megfontoltságának növeléséhez.

Ebben a modulban megtanulhatod:

 • Közönségmegoldások a megfontoláshoz
 • Bevált gyakorlatok a megvalósításhoz

Melyik közönséget próbálod megszólítani?

Ha az a célod, hogy a vásárlást ösztönözd, akkor azokkal az emberekkel akarsz kapcsolatot teremteni, akik a legfogékonyabbak a márka vagy a termék üzenetére. Vizsgáljunk meg néhány megoldást az alábbiakban.

Egyedi Érdeklődés
Közönség

Lépj kapcsolatba az emberekkel a te ideális közönség meghatározásod alapján.

Piacon belüli
Közönségek

Érd el azokat a felhasználókat, akik a közeljövőben aktívan szeretnének bizonyos termékeket vagy szolgáltatásokat vásárolni.

Életesemények

Lépj kapcsolatba a nézőkkel, amikor fontos életbeli mérföldkövek közepén vannak, és valószínűleg fontos vásárlási döntéseket fognak hozni.

Válaszd ki az egyes paneleket, hogy többet tudj meg.

Mi is ez?
Az Egyéni Érdeklődés Közönség lehetővé teszi, hogy egyéni célcsoportokat hozz létre a Google tulajdonságainak jelzéseiből.

Példa: Egy szórakoztatóipari vállalat, amely egy adott film potenciális mozilátogatóival lép kapcsolatba.

Mi is ez?
A Piacon belüli közönség segít neked kapcsolatba lépni azokkal az ügyfelekkel, akik a piacon vannak, ami azt jelenti, hogy a tiédhez hasonló szolgáltatás vagy termék vásárlását kutatják vagy aktívan fontolgatják. Ezeket a célközönségeket olyan hirdetők számára tervezték, akik a vásárlás befejezéséhez közel álló fogyasztókat szeretnék elérni.

Példa: Egy autós hirdető, aki olyan embereket ér el, akik jelenleg új autót vásárolnak.

Mi is ez?
Az Életesemények lehetővé teszi, hogy olyan nézőkkel lépj kapcsolatba, akik fontos mérföldkövek közepén vannak, és akik nagy valószínűséggel nagyobb vásárlást fognak végrehajtani. Ilyen mérföldkövek például a diploma, a költözés, a lakásfelújítás és az új háziállat.

Példa: Egy barkácsáruházzal foglalkozó vállalat, amely olyan embereket ér el, akik lakásfelújítás előtt állnak.

Határozd meg a megfontolandó célközönség stratégiáját

Most, hogy már ismered a lehetőségeidet, hogyan határozd meg, melyik megoldás lenne megfelelő a kampányodhoz? Kezdd azzal, hogy felteszed magának a következő kérdéseket.

Válaszd ki a panelt, hogy többet tudj meg.

Bevált végrehajtási gyakorlatok

Miután meghatároztad a figyelembe vett célközönség stratégiáját, kövesd az alábbi bevált gyakorlatokat az optimális kampányteljesítmény elérése érdekében.

Megjegyzés: A képernyőképek illusztrációs célú mintaadatokat használnak.

Kattints a nyílra, hogy többet tudj meg.

Bevált gyakorlat 1

Határozd meg a releváns célközönséget a Google Find My Audience eszközével.

Miért: Többet megtudhatsz arról, hogy ügyfeleid szenvedélyei és érdeklődési körei hogyan alakulnak át Piacon belüli és Érdeklődés célközönséggé. Nézd meg a Find My Audience webhelyet, ha többet szeretnél megtudni.

Bevált gyakorlat 2

Kerüld a demográfiai célközönség hozzáadását a kiválasztott célközönséghez.

Miért: Ez korlátozza a hatóköröd, és azzal járhat, hogy a kampányod lemarad a potenciális ügyfelekről.

A közönségstratégia végrehajtása

Céljaidtól és a kampányod kezelésének módjától függően két lehetőség van a Közönség stratégia megvalósítására:

 • Közönség típusonként egy kampány
  • Ha minden egyes közönségtípust külön kampányban adsz hozzá, jobban ellenőrizheted a költségvetés elosztását.
 • Közönség típusonként egy hirdetési csoport ugyanazon a kampányon belül.
  • Ez a beállítási stratégia segít jobban ellenőrizni a különböző közönségtípusokra vonatkozó liciteket, könnyebben beállítható, és megkönnyíti a költségvetés elköltését.

A Google Ads élményének személyre szabása

A Google-nél a hirdetési termékeink és partnerkapcsolataink fejlesztése a felhasználói átláthatóság, a választás és az ellenőrzés tiszteletben tartásán alapul. A Google számos olyan eszközzel rendelkezik, amelyek a felhasználók számára átláthatóságot és ellenőrzést biztosítanak adataik felhasználása felett, többek között:

Hirdetési beállítások: A hirdetések ellenőrzése a téged érdeklő témák alapján, vagy a hirdetések személyre szabásának teljes kikapcsolása.

Miért pont ez a hirdetés? Értsd meg, hogyan történik a hirdetések személyre szabása, és ellenőrizd azokat.

Tevékenységem: Tekintsd át a Google-ön keresztül keresett, megtekintett vagy nézett dolgokat, és töröld véglegesen az egyes tevékenységeket vagy teljes témákat.

Bármikor megtekintheted Adatvédelmi szabályzatunkat, ha többet szeretnél megtudni arról, hogy a Google hogyan használja fel az adataid, és látogass el a Súgóközpontunkba, ha többet szeretnél megtudni a személyre szabott hirdetésekről.

Tudásellenőrzés

Nézzünk egy valós példát

Az Airbnb a hirdetések sorrendiségét használta arra, hogy új termékét életre keltse a YouTube-on, hiteles élményeket és átgondolt narratívákat szerepeltetve a kampányban.

Kihívás

Amikor az Airbnb bemutatta új termékét, az Airbnb Adventures-t, feltérképezték, hogyan kelthetnék életre azt, és hogyan szólíthatnák meg a kalandot kedvelő utazókat.

Megközelítés

Az Airbnb felvételeket készített valós utazókról, akik első kézből élvezték az Adventures élményét, majd ezeket tartalmakká alakították. A hirdetések szekvenálásával a tartalmak segítségével személyre szabott hirdetéseket készítettek, hogy elmeséljék a történeteket és inspirálják a nézőket a YouTube-on. A nézők különböző élményeket kaptak aszerint, hogy milyen típusú utazók.

Ellenőrizd a tudásod

A legfontosabb tudnivalók

 • Használd a közönségmegoldásokat a megfontoltság ösztönzésére, ha az a célod, hogy elérd azokat az embereket, akik éppen kutatnak vagy aktívan keresik a termékeid vagy szolgáltatásaid megvásárlását.
 • Az Egyéni Érdeklődés, a Piacon belül és az Életesemények olyan közönségmegoldások, amelyek felhasználhatók a megfontoltság ösztönzésére.
 • Szervezd közönségstratégiád céljaid és kampánykezelési preferenciáid alapján.

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.