Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Google-videópartner oldalak

Több mint kétmilliárd havi aktív felhasználó jár a YouTube-ra videókat nézni. De az emberek nem csak a YouTube-on, hanem a világhálón, a játékokban és az alkalmazásokban is néznek videókat. Annak érdekében, hogy több potenciális ügyfelet találj, amikor a YouTube-on kívüli tartalmakkal foglalkoznak, a Google Video Partners (GVP) szolgáltatást kínáljuk.

Ebben a modulban megismered a GVP-t, a kiváló minőségű kiadói webhelyek és mobilalkalmazások gyűjteményét, ahol a YouTube-on kívül is megjeleníthetsz videohirdetéseket a nézőknek. Bemutatjuk továbbá a nem beágyazott hirdetéseket, amely egy költséghatékony módja annak, hogy meglévő videohirdetéseiddel nagyobb elérést érj el a mobiloldalakon és -alkalmazásokban.

Google Video partnerek

A Google a Google Ad Manager, a Google AdMob és a Google AdSense révén olyan partnerségeket alakított ki vezető kiadókkal, amelyek a YouTube-on túlmutató videók elérését is lehetővé teszik.

A Google Ads és a Display & Video 360 (DV360) keretében vásárolt, a YouTube-on futó videóformátumok a GVP-n is elérhetők:

  • Videóba ágyazott TrueView
  • Eléréseken alapuló TrueView
  • TrueView for action (béta)
  • Rövid hirdetések
  • Nem átugorható videóba ágyazott hirdetések (Google Ads és DV360)

Hogyan fognak kinézni a Google Video Partners videohirdetéseid?

A GVP nagyrészt elsődlegesen a mobiloké, a készlet több mint 75%-a mobileszközökön jelenik meg.

Forrás: Google Internal Data, Global, June 2018

Két példa videóba ágyazott és rewarded (balról jobbra) hirdetésre.

A Google Video Partners legfontosabb előnyei

Válaszd a nyilat, ha többet szeretnél megtudni.

Növeld a hatékonyságot

A GVP hozzáadása a YouTube-hoz több mint 50%-kal növeli az elérést ugyanazzal a költségkerettel.

Forrás: GVP: Google belső adatok, globális, 2018. június

A GVP-n megjelenő videohirdetések hasonlóan növelik az érdeklődést, mint a YouTube-on megjelenő videohirdetések.

A TrueView hirdetések hatásának mérésére 41 azonos hirdetés-visszahívási Brand Lift vizsgálatot végeztünk.

Közönség megoldások

A YouTube-on és a GVP-n a legtöbb közönségszegmens áll rendelkezésünkre a zökkenőmentes bővítés érdekében.

Márka vezérlők

A márkavezérlési beállítások (beleértve a leltártípusokat és a tartalom kizárását) ugyanazok, így jobban ellenőrizheti, hogy hirdetései hol jelenhetnek meg.

Tudásellenőrzés

Mi a helyzet azokkal, akik csak a telefonjukon olvasnak kikapcsolt hanggal?

A felhasználók gyakran kikapcsolt hanggal fogyasztják a tartalmat, és előfordulhat, hogy nem szeretnének hanggal kezdődő reklámot kapni. Ezért olyan formátummal rendelkezünk, amely ezekben a pillanatokban a felhasználók kezébe adja a reklámélmény irányítását.

Tudatosság: Nem beágyazott hirdetések (vCPM)

A nem beágyazott videohirdetések a videostream-en kívül futnak, és költséghatékony módja annak, hogy meglévő videohirdetéseid felhasználásával nagyobb elérést érj el a mobiloldalakon és -alkalmazásokon. Ezek a hirdetések csak a GVP-n érhetőek el.

A nem beágyazott hirdetések segíthet a hirdetőknek:

Több pillanatban érd el az embereket a nap folyamán

Tervezz hirdetéseket a mobileszközökön történő lapozásra és görgetésre.

Csak a megtekinthető hirdetésekért fizess, a videónézettség MRC definíciója szerint.

A hirdetők a megtekinthető videó CPM MRC (Media Rating Council) szabványa alapján számláznak – a hirdetés több mint 50%-ának legalább két másodpercig láthatónak kell lennie a videó lejátszása során.

Egy eszköz, többféle formátum

A kampányok beállítása nagyon egyszerű az outstream esetében. Egyetlen videót veszünk, és azt zökkenőmentesen futtatjuk a mobiloldalakon és alkalmazásokban. Íme példák a portré videóra, a tájkép videóra, a mobil webes nagy bannerre és a mobilalkalmazáson belüli videóra (balról jobbra).

A legfontosabb tudnivalók

  • A Google Video Partners (GVP) a partner kiadók webhelyeinek és alkalmazásainak gyűjteménye.
  • A GVP tökéletes kiegészítője a YouTube-nak, és segít a márkáknak elérni a potenciális ügyfeleket, amikor azok a YouTube-on kívüli tartalmakkal foglalkoznak.
  • A nem beágyazott videohirdetések a videofolyamon kívül futnak, például egy hírcikkben vagy egy mobiljáték előtt, hogy a GVP-n keresztül költséghatékony áron nagyobb elérést érjenek el.

Összefoglaló

A YouTube és a Google fontos változtatásokat hajtott végre annak érdekében, hogy hirdetési termékeinket marketingcéljaid alapján alakítsuk ki. Most, hogy elvégezted ezt a tanfolyamot, készen állsz arra, hogy növeld az ismertséget, növeld a figyelmet és ösztönözd a cselekvést.

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.