Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Ismerd meg a megfontolásra szánt videohirdetési formátumokat

A megfelelő hirdetési formátum használata fontos része a sikeres megfontolási kampány létrehozásának. Vizsgáljuk meg, hogyan formázhatod meg hirdetéseid, hogy hatékonyan növeld közönséged érdeklődését és figyelmét.

Ebben a modulban megtanulod:

 • Video hirdetési formátumok a megfontoláshoz
 • Bevált gyakorlatok a megvalósításhoz

Ajánlj a felhasználói elkötelezettségre optimalizált hirdetési formátumot

A YouTube átugorható videóba ágyazott hirdetései és a TrueView videófelfedezés formátumai optimalizálhatók az elköteleződésre. Azáltal, hogy a felhasználók választhatnak, hogy kihagyják-e a hirdetést, vagy rákattintanak-e a megtekintésére, ezek a formátumok segítenek megtalálni azokat, akik szeretnének elköteleződni a márkáddal.

Átugorható videóba ágyazott 

Az átugorható videóba ágyazott hirdetések beleszámítanak a hirdető nézettségébe.

Válaszd ki a panelt, hogy többet tudj meg.

Hogyan működik?

Az átugorható, videóba ágyazott hirdetések más videók előtt, alatt vagy után játszódnak le. Öt másodperc elteltével a nézőnek lehetősége van a hirdetés kihagyására.

Előnyök:

 • Csak akkor kerül felszámításra, ha valaki (1) 30 másodpercig nézi a hirdetésed, vagy ha a hirdetés 30 másodpercnél rövidebb, akkor a végéig nézi, vagy (2) a videó alapján cselekszik, például kattint, hogy meglátogassa a webhelyed vagy letöltse a mobilalkalmazásod.
 • Mondd el márkád történetét, hogy hatást gyakorolj a közönségre.
 • Érd el online és offline céljaid
 • Elérhető a YouTube-on és a Google Video Partnereknél (Google Ads és Display & Video 360).

Licitálás

 • Megtekintésenkénti költség (CPV)
 • Maximize Lift licitálással is elérhető, amely egy Márkanövekedés licitálási megoldás, amely egy átugorható videóba ágyazott hirdetést optimalizál a megfontolás növelésére; ez lehetővé teszi, hogy a lehető legtöbb felhasználót befolyásolj, és a leghatékonyabb költségen vedd rá őket, hogy fontolják meg a márkád vagy terméked.

TrueView video discovery

A TrueView video discovery hirdetések lehetővé teszik a hirdetők számára, hogy reklámozott videóval érjék el a felhasználókat, amikor azok új tartalmakat fedeznek fel a YouTube főoldalán, a nézési oldalon vagy a keresési eredményekben.

Válaszd ki a panelt, hogy többet tudj meg.

Hogyan működik?

A TrueView videófelfedező hirdetések a videója miniatűr képéből és némi szövegből állnak. Bár a hirdetés pontos mérete és megjelenése attól függően változhat, hogy hol jelenik meg, ezek a hirdetések mindig arra hívják fel az embereket, hogy kattintsanak a videóra és nézzék meg azt. A videó ezután lejátszódik a YouTube-nézőoldalon vagy a csatornaoldalon.

Előnyök

 • Kiterjeszti az elérést a YouTube-on a nézési oldal pre-rollján túlra is
 • Növeli a lehetőséget, hogy hirdetése megjelenjen a főoldalon

Licitálás

Megtekintésenkénti költség (CPV)

Videóhirdetések szekvenálása

Ha több kreatív eszközzel rendelkezel, fontold meg több hirdetési formátum kombinálását a célzott CPM licitálással történő videohirdetések szekvenálásával. A videohirdetések szekvenálása lehetővé teszi, hogy az általad meghatározott sorrendben, videók sorozatán keresztül meséld el terméked vagy márkád történetét. A Cél-CPM licitálás segít abban, hogy üzeneted a lehető legtöbb releváns ember elé kerüljön.

Használd a videohirdetési sorozat kampányt az érdeklődés felkeltésére, egy üzenet megerősítésére vagy egy egységes téma létrehozására. Egy 2018-as amerikai Google/Ipsos tanulmány szerint a videohirdetési szekvenciák lényegesen jobb képességet mutattak a kulcsfontosságú üzenetek megtartására, mint az egyes, 30 másodperces, átugorható videóba ágyazott hirdetések.

Tudtad?

A Google 2019-es adatai szerint a 20 másodpercnél hosszabb kreatív eszközök nagyobb figyelmet keltettek, mint a 20 másodpercnél rövidebb eszközök.

Tekintsd meg ezt a Google Ads Súgó cikket, ha többet szeretnél megtudni.

Bevált végrehajtási gyakorlatok

Megjegyzés: A képernyőképek szemléltetés céljából mintaadatokat használnak.

További információkért kattints a nyilakra.

Bevált gyakorlat 1

Ha csak egy kreatív eszközzel rendelkezel, használj 20 másodpercnél hosszabb, átugorható videóba ágyazott videohirdetéseket.

Az Áttekintés oldalon válaszd a +Új kampányt, és válaszd a Márka és termék figyelembevételét. Kampánytípusként válaszd a Videót, majd válaszd ki a kampány altípusát.

Bevált gyakorlat 2

Ha több kreatív eszközzel rendelkezel, kombinálj több hirdetési formátumot a Cél-CPM licitálással történő videohirdetések szekvenálásával.

További információkért olvasd el ezt a Google Ads súgó cikket.

Bevált gyakorlat 3

Használd ki a Google videopartnerek előnyeit a Display hálózaton, hogy a YouTube-on kívüli nézettséget is növelhesd.

A Google videopartnerek segítségével több potenciális ügyfelet érhetsz el azáltal, hogy kampányod vezető kiadói oldalak és alkalmazások gyűjteményére terjeszted ki.

További információkért olvasd el ezt a Google Ads súgó cikket.

Nézzünk egy valós példát

Az Adidas a videohirdetések szekvenciáját használta arra, hogy a fogyasztókat a tudatosságtól a megfontolásig eljuttassa azáltal, hogy a hirdetéseket az érdeklődő közönségre szabta, és kiemelten mutatta be a termékét.

Kihívás
Az Adidas az új Nemeziz futballcipője bevezetéséhez a szokásosnál rövidebb idő alatt szerette volna a közönségét egy tervezett reklámsorozaton keresztül mozgatni.

Megközelítés
Az Adidas különböző szekvenciális videóútvonalakat hozott létre a nézők számára, akik megnézték vagy kihagyták a termékre összpontosító kezdeti reklámjukat. Azok a nézők, akik a leginkább elköteleződtek az üzenetükkel – azok, akik megnézték a kezdeti rövid és a hosszabb hero videót is -, olyan hirdetést kaptak, amely mélyebben foglalkozott magával a termékkel.

Ellenőrizd a tudásod

Most te jössz!

A legfontosabb tudnivalók

 • Használd ki az átugorható videóba ágyazott és TrueView videó discovery hirdetéseket, ha a cél a figyelemfelkeltés.
 • Ha csak egy kreatív eszköz áll rendelkezésre a kampányodhoz, használj 20 másodpercnél hosszabb, átugorható videóba ágyazott videohirdetéseket.
 • Ha több kreatív eszközzel rendelkezel, használd a videohirdetések szekvenálását a Cél-CPM licitálással, hogy elérd a fogyasztókat a vásárlási útjuk teljes hosszában.

Mutasd meg, mit tudsz

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.