Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Ismerd meg a tudatossági videohirdetési formátumokat

A megfelelő hirdetési formátum használata fontos része a sikeres figyelemfelkeltő kampánynak. Vizsgáljuk meg, hogyan formázhatod meg hirdetéseid, hogy hatékonyan megragadd az új és a jelenlegi ügyfelek figyelmét.

Ebben a modulban megtanulod:

  • Videóhirdetési formátumok az ismertség növeléséhez
  • Bevált gyakorlatok a megvalósításhoz

Figyelemfelkeltés ismertséget növelő hirdetési formátumok segítségével

A YouTube ismertséget növelő hirdetési formátumai a legtöbb megjelenést biztosítják dolláronként, és úgy vannak kialakítva, hogy minél több ember figyelmét elérjék és megragadják. Nézzük meg az alábbiakban a lehetőségeket.

Rövid hirdetések

Oszd meg üzeneted mindössze hat másodperc alatt, hogy növeld az elérést és a hatást egy olyan világban, ahol a mobiloké az elsőbbség.

Válaszd ki a panelt, hogy többet tudj meg.

Mikor használd ezt a hirdetési formátumot
Széles közönséget szeretne elérni egy rövid, emlékezetes üzenettel.

Hogyan működik
A rövid hirdetések hat másodpercesek (vagy rövidebbek), és egy másik videó előtt, alatt vagy után játszódnak le. A nézőknek nincs lehetőségük a hirdetés átugrására.

Hogyan kerül felszámításra
Fizetés a megjelenések alapján. Az rövid hirdetések a cél-CPM licitálást használják, így minden egyes alkalommal fizetsz, amikor a hirdetés megjelenik.

Átugorható videóba ágyazott hirdetések (CPM)

Érj el minél több embert a célközönségedből, a lehető leghatékonyabb áron.

Válaszd ki a panelt, hogy többet tudj meg.

Mikor használd ezt a hirdetési formátumot
Van olyan videótartalmad, amelyet a YouTube-on, valamint a Google Video Partners rendszerben futó webhelyeken és alkalmazásokban más videók előtt, alatt vagy után szeretnél népszerűsíteni.

Hogyan működik
Az átugorható videóba ágyazott hirdetések más videók előtt, alatt vagy után játszódnak le. Öt másodperc elteltével a nézőnek lehetősége van a hirdetés átugrására.

Hogyan kerül felszámításra
Fizetés a megjelenések alapján.

Nem átugorható videóba ágyazott hirdetések

Kelts maradandó benyomást azáltal, hogy biztosítod, hogy a teljes üzeneted megjelenjen.

Válaszd ki a panelt, hogy többet tudj meg.

Mikor használd ezt a hirdetési formátumot
Van olyan videótartalmad, amelyet más videók előtt, alatt vagy után szeretnél népszerűsíteni a YouTube-on, illetve a Google Video Partners rendszerben futó webhelyeken és alkalmazásokban, és szeretnél, ha a nézők a teljes üzeneted látnák anélkül, hogy a videót átugranák.

Hogyan működik
A nem átugorható videóba ágyazott hirdetések 15 másodpercesek (vagy rövidebbek). A nézőknek nincs lehetőségük a hirdetés átugrására.

Hogyan kerül felszámításra
Fizetés a megjelenések alapján.

Határozd meg a hirdetés formátumát

Az alábbi felhasználási esetek vizsgálatával határozzuk meg, hogy melyik formátum működik a legjobban a te kampányodhoz.

Rövid hirdetések

Legjobb felhasználási terület: Az aukciós videóformátumok közül a legalacsonyabb CPM eléréséhez

Használd, ha: és nagyobb egyedi elérést szeretnél elérni.

CPM: Legalacsonyabb

Átugorható videóba ágyazott hirdetések (CPM)

Legjobb felhasználási területek: Rendkívül hatékony megjelenések eljuttatása közönségének a YouTube-on és a GVP-n, hatékony CPM áron

Használd, ha: 30 másodperces vagy annál rövidebb üzeneted van, és nagyobb egyedi elérést szeretnél elérni.

CPM: mérsékelt

Nem átugorható videóba ágyazott hirdetések

Legjobb felhasználási területek: 15 másodperces vagy annál rövidebb, nem átugorható videóeszközök szolgáltatása (kivéve Európa nagy részét, Mexikót, Szingapúrt, Indiát és Malajziát, amelyek legfeljebb 20 másodpercet támogatnak).

Használd, ha: Ha azt szeretnéd, hogy a közönség a potenciálisan magasabb költségek ellenére is megnézze az egész üzenetet; a legjobb a figyelemfelkeltés növelésére.

CPM: Legmagasabb

Az aukciós vásárlás élménye

Az aukciós vásárlási élmény segítségével elérhetőek a rövid hirdetések, az átugorható és a nem átugorható videóba ágyazott hirdetések. Az aukció rugalmas vásárlási élmény azoknak, akik dinamikus és hatékony árképzést szeretnének.

Bevált végrehajtási gyakorlatok

Megjegyzés: A képernyőképek szemléltetés céljából mintaadatokat használnak.

További információkért kattints a nyilakra.

Bevált gyakorlat 1

Ha kampánycélként a márkaismertséget és az elérést választod, ki kell választanod egy kampány altípust. A fenti kritériumok alapján határozd meg a kampányodhoz legmegfelelőbb formátumot.

Bevált gyakorlat 2

Hozz létre külön kampányokat minden formátumhoz, hogy maximálisan ellenőrizni tudd a formátumonkénti költségkeretet.

A formátumok kombinálhatók egyetlen kampányban, ha a formátumelosztás rugalmasan megoldható. Ennek előnye az egyedi eléréssel járó duplikációmentesítés.

Bevált gyakorlat 3

Kérj útmutatást a Google csapatától a Reach Planner belső eszközünk segítségével a piacodnak és céljaidnak megfelelő figyelemfelkeltő formátumok kombinációjáról. Ezután oszd fel a költségkeretet kampányonként ennek megfelelően.

Bevált gyakorlat 4

Használj ki egynél több formátumot a maximális figyelemfelkeltés érdekében. Ennek előnyei közé tartozik az összességében alacsonyabb CPM és a megnövekedett egyedi elérés.

Bevált gyakorlat 5

A figyelemfelkeltés optimalizálásához egy átugorható videóba ágyazott kampányban állítsd be a kampányt CPM licitálási alapra. Ha CPV licitálási modellre van beállítva (ami lehet, annak ellenére, hogy célként a márkaismertséget és az elérést választottad), akkor egyszerűen TrueView, a legjobb formátum a megfontoltsági célok elérésére.

Nézzünk egy valós példát

A Make Up For Ever sminkgyártó cég úgy ért el sokszínű közönséget, hogy az adatok segítségével új fogyasztói meglátásokat fedezett fel, és a Közönség megoldásokkal támaszkodott a platformtrendekre, és olyan hirdetéseket hozott létre, amelyek befogadóak és hitelesek.

Kihívás
A Make Up For Ever a közelgő Ultra HD Icon kampányával biztosítani akarta, hogy közvetlenül a márkájukat aktívan kereső, sokszínű közönséget szólítsa meg.

Megközelítés
A multikulturális közönség célzott elérése érdekében a Make Up For Ever olyan fogyasztókkal lépett kapcsolatba, akik a YouTube-on és a Google-on aktívan beírták a sötét és közepes árnyalatokkal kapcsolatos, az arcszínnel kapcsolatos információkat. A TrueView-t az eléréshez használták a figyelemfelkeltéshez, a bumpereket pedig a gyakoriság növeléséhez. A TrueView "hogyan kell" felfedező videókat is használtak az oktatás és a megfontoltság növelése érdekében.

Ellenőrizd a tudásod

Ellenőrizd a tudásod

Most te jössz!

A legfontosabb tudnivalók

  • A legjobb formátumok az elérés és az ismertség növelésére a rövid hirdetések, az átugorható videóba ágyazott és a nem átugorható videóba ágyazott hirdetések.
  • Ha átugorható videóba ágyazott hirdetéseket használsz, válassz CPM licitálást az elérés és ismertség optimalizálása érdekében.
  • Használj egynél több hirdetési formátumot a kampányban az ismertség optimalizálása érdekében.

Mutasd meg, mit tudsz

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.