Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Kezdd el a Google Ads videokampányok használatát

A videohirdetések hatékony módja annak, hogy elérd és bevond közönségét a YouTube-on és a világhálón. A videokampányok segítségével a YouTube-on és a Google Display-hálózatban önállóan vagy más streaming videotartalmak között is megjeleníthetsz hirdetéseket.

Ebben a modulban megismerheted a Google Adsben a videokampányok létrehozásának lépéseit.

Kezdjük el

Mielőtt létrehoznád a videókampányodat a Google Ads-ban, itt van három lépés a kezdéshez.

Válaszd ki az egyes paneleket, hogy többet tudj meg.

Ez lehetővé teszi a Google Ads számára, hogy a YouTube-csatornád videóinak interakciói alapján kampányokat futtasson.

A videóknak a YouTube-on kell lenniük ahhoz, hogy videokampányt hozhass létre.

A Google Adsben a kampánycélok a marketingcélhoz igazodnak. Amikor videokampányt hozol létre a Google Adsben, a rendszer megkérdezi, hogy kampányt hozhat-e létre kampánycél kiválasztásával vagy anélkül. Ha kiválasztod a kampánycélt, akkor olyan funkciókra, beállításokra és megoldásokra vonatkozó ajánlásokat láthatsz, amelyek segíthetnek a kampánycél elérésében.

Videókampány létrehozása

A Google Ads segítségével a látvány, a hang és a mozgás erejével érheted el ügyfeleid a YouTube-on és az egész interneten. Létrehozhatsz és kezelhetsz videokampányokat közvetlenül a Google Adsben, a marketingcéloknak megfelelő hirdetési formátumok közül választhatsz, és meghatározhatod, hol jelenjenek meg, mikor fussanak, és ki láthatja őket.

Nézzük meg a videokampányok létrehozásának lépéseit, a márkaismertség és az elérés segítségével szemléltetve a folyamatot.

Megjegyzés: A képernyőképek szemléltetés céljából mintaadatokat használnak.

Kattints a nyilakra, ha többet szeretnél megtudni.

1. lépés: Jelentkezz be a Google Ads fiókodba.

Navigálj az Áttekintés oldalra, majd válaszd a + Új kampány gombot.

2. lépés: Válaszd ki a marketingcélt.

A Google Ads-ben többféle kampánycél közül választhatsz. Példaként a márkaismertséget és az elérést választjuk.

3. lépés: Válaszd ki a kampány típusát.

Ebben a példában a Videót választjuk.

4. lépés: Válaszd ki a videokampány altípusát.

Ha kampánycélod altípust igényel, válassz egyet a rendelkezésre álló videóeszközök és a hirdetési preferenciák alapján. A támogatható altípusok közé tartoznak a rövid hirdetések, az átugorható videóba ágyazott, a nem átugorható videóba ágyazott, a nem beágyazott hirdetések és a hirdetéssorozatok. További információ a Google Ads Súgóközpontban.

Ebben a példában a nem átugorható videóba ágyazott hirdetést választjuk, amely segít elérni a nézőket a YouTube-on és az egész weben a hatékony megjelenítésekre optimalizált, átugorható videóba ágyazott hirdetésekkel.

5. lépés: Nevezd el a kampányod.

Ebben a példában a kampányt "Videó átugorható kampánynak" nevezzük el. Vedd észre, hogy az ajánlattételi stratégiát úgy állítottuk be, hogy az ezer megjelenésenkénti költséget (CPM) célozza meg, ami a kihagyható videóba ágyazott kampány altípus kompatibilis ajánlattételi stratégiája. Ezzel az ajánlattételi stratégiával beállíthatod azt az átlagos összeget, amelyet hajlandó vagy fizetni a hirdetés minden ezer megjelenéséért.

6. lépés: Állítsd be a költségkeretet és a kampány dátumait.

Állítsd be a kampány költségkeretét teljes vagy napi költségkeretként. Ütemezd be a kampány kezdeti és befejezési dátumát.

7. lépés: Add meg, hogy hol szeretnéd, hogy a hirdetések fussanak.

Az átugorható videoba ágyazott hirdetések a YouTube-videókon és a Display-hálózat videós partnerein futhatnak; válaszd az egyiket vagy mindkettőt.

Ebben a példában úgy döntünk, hogy mindkettőn futtatjuk. Bevált gyakorlatként válaszd a videós partnereket, mivel ezek a videohirdetések hatókörét vezető kiadói oldalak és alkalmazások gyűjteményére terjesztik ki. A Google 2019-es Video Partners Brand Lift metaanalízise szerint a hirdetők akár 20%-kal nagyobb elérést érhetnek el, ha YouTube-vásárlásukhoz videopartnereket is hozzáadnak.

8. lépés: Add meg a kampány nyelvét és helyét.

Add meg a kívánt nyelvet, és jelöld be a jelölőnégyzetet, amikor a kiválasztás megjelenik.

Lehetőséged van arra, hogy az előre kitöltött opciónál részletesebb helyszínt válassz, bár ez hatással lesz a kampány elérésére. Ennek a lehetőségnek a kiválasztásához válaszd a Másik helyszín megadása lehetőséget, és kezdd el megadni az államot, a DMA-t (kijelölt piaci terület), a várost vagy az irányítószámot. Válaszd ki a kék Cél szöveget, hogy hozzáadd a kampány helyszínéhez. Egy adott helyszínt így ki is zárhatsz, ha kiválasztod a kék Kizárás szöveget.

9. lépés: Válaszd ki a leltár típusát.

A Tartalom kizárások szakaszban határozd meg, hol fognak futni a hirdetéseid, kiválasztva a márkádnak legmegfelelőbb leltártípust.

10. lépés: Válaszd ki az eszközöket és a gyakoriságot.

A További beállítások menüpontban még jobban szabályozhatod, hogy milyen eszközökön fusson a kampányod, milyen gyakran láthatják a felhasználók a hirdetéseket, valamint a hét mely napjain és időpontokban szeretnéd, hogy a hirdetések fussanak.

11. lépés: Hirdetéscsoport létrehozása.

Egy hirdetéscsoport egy meghatározott célcsoport vagy célcsoport licitjeit és hirdetéseit irányítja. Nevezd el a hirdetéscsoportod, és válaszd ki a célközönség preferált demográfiai adatait (életkor, nem, szülői státusz, háztartási jövedelem).

Ebben a példában a hirdetéscsoportot "Sample_Ad_Group"-nak (Példa hirdetéscsoport) nevezzük el, és az összes demográfiai opciót engedélyezve hagyjuk.

12. lépés: Válaszd ki a célközönséget.

Válaszd a Böngészés gombot, hogy megnézd a kampánycélod alapján elérhető célcsoportokat. Ne rétegezz demográfiai célközönségeket más kiválasztott célközönségekre, mivel ez korlátozhatja a kampány elérését.

Ebben a példában a Szabadtéri rajongók érdeklődésű célközönségét választjuk ki.

13. lépés: Állítsd be egy licitet a hirdetéscsoportodhoz.

Határozd meg és állítsd be a hirdetéscsoportodra vonatkozó licitet. Ebben a szakaszban azt is eldöntheted, hogy YouTube-link segítségével hozod-e létre a hirdetésed, vagy kihagyod a hirdetés létrehozását.

Ebben a példában CPM céllicitet használunk, és a céllicitet 8 dollárra állítjuk be.

14. lépés: Készítsd el a videohirdetésed.

Illessz be egy YouTube-linket a YouTube-videód mezőbe, majd add meg a végső URL-t (a weboldalt, ahová a felhasználókat irányítani szeretnéd, ha rákattintanak a videohirdetésedre) és a megjelenítési URL-t (amit a felhasználók a hirdetésen feltüntetve látnak). Ennek a két URL-nek meg kell egyeznie.

A kísérő banner egy kép vagy képcsoport, amely a hirdetésed mellett jelenik meg a számítógépeken. Automatikusan generálhat egy videofal kísérőbannert a csatornádon található videók felhasználásával (ajánlott), vagy feltölthetsz egy 300×60-as képet, amely a videohirdetés kísérőbannereként szolgál.

15. lépés: Hozz létre további hirdetési csoportokat.

Hozz létre további hirdetéscsoportokat a kampányod Hirdetési csoportok lapjára navigálva, majd válaszd a plusz (+) gombot. A módosítások mentéséhez válaszd a KAMPÁNY LÉTREHOZÁSA gombot.

Tipp

Győződj meg róla, hogy a hirdetések jóvá vannak hagyva és rendeltetésszerűen futnak.

Látogas el a Google Ads Súgóközpontba, ha többet szeretnél megtudni a videokampányokról, és iratkozz fel a Google Ads YouTube-csatornájára, hogy naprakész maradj a legfrissebb hírekkel kapcsolatban.

A legfontosabb tudnivalók

Mielőtt létrehoznád a videókampányt, kapcsold össze a Google Ads-ot a YouTube-csatornáddal, és töltsd fel a videohirdetéseket a YouTube-ra.

Marketingcélod határozza meg a Google Adsben kiválasztott kampánycélt.

Ha a videókampány létrehozása során kiválasztod a kampánycélt, akkor ajánlásokat kapsz azokra a funkciókra, beállításokra és megoldásokra vonatkozóan, amelyek segíthetnek a cél elérésében.

Mutasd meg, mit tudsz

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.