Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Marketingcélok rangsorolása a YouTube-on

Amikor Google Ads videokampányt hozol létre, fontos, hogy először is meghatározd a kampány célját. Tudatosságot, megfontolást vagy cselekvést szeretnél elérni? A sikeres kampány kulcsa az optimális célközönség, hirdetésformátum, licitálási stratégia és mérési megoldás megléte.

Ebben a modulban megtudhatod, hogyan igazodnak a YouTube-megoldások a marketingcélokhoz.

Marketingcélok és a fogyasztói útvonal

A marketingcélok a fogyasztói út három különböző szakaszához igazodnak: tudatosság, megfontolás és cselekvés.

Tudatosság

Növeld a tudatosságot és az emlékezetet azáltal, hogy megragadod a potenciális ügyfelek figyelmét, és a márkád a figyelem középpontjában marad.

Megfontolás

Növeld a figyelmet és az érdeklődést a potenciális ügyfelek befolyásolásával azokban a véleményformáló pillanatokban, amikor a legfogékonyabbak az üzenetedre.

Cselekvés

Ösztönözd a cselekvés azáltal, hogy a potenciális ügyfeleket a döntéshozatali pillanatokban éred el, megkönnyítve számukra, hogy értelmes, mérhető lépéseket tegyenek.

A fogyasztók a vásárlási folyamat minden különböző szakaszában a YouTube-on vannak.

A vásárlási folyamat minden szakaszában a fogyasztók az online videókhoz és a YouTube-hoz fordulnak, hogy megismerjék az új márkákat, és segítséget kapjanak a vásárlási döntés meghozatalában.

>90%

A YouTube-nézők 90%-a a YouTube-on fedez fel új termékeket a Google 2018-as adatai szerint.

>50%

A vásárlók 50%-a állítja, hogy az online videók segítettek neki eldönteni, hogy melyik konkrét márkát vagy terméket vásárolja meg egy 2018-as Google/Ipsos tanulmány.

>70%

A YouTube-kampányok 70%-a jelentős mértékben növeli az offline eladásokat a Nielsen MPA 2016-2017-es tanulmányai szerint.

Igazítsd a videokampány stratégiád a céljaidhoz

Válaszd ki az egyes paneleket, hogy többet tudj meg.

Az időhöz kötött marketingcélok gyakran egy termékre vagy üzletágra jellemzőek, és a fogyasztó vásárlási útvonalának befolyásolására irányulnak, ami magában foglalja a következőket:

 • A tudatosság: az elérés maximalizálása és a tudatosság növelése
 • Megfontolás: megfontoltság és érdeklődés kialakítása
 • Cselekvés: online akciók és értékesítés ösztönzése

Példa: Az új ügyfelektől származó eladások 5 millió dollárra növelése (+25% év/év) az EOQ3-ra.

A médiacélok a marketingcélokat egy olyan médiamix tervre fordítják le, amely a rendelkezésre álló költségkeretet a maximális hatás elérése érdekében használja fel. Ezek számszerűsíthető módon támogatják a marketingcélokat, és a következőket foglalhatják magukban:

 • Célzott elérés
 • Célzott gyakoriság
 • Célzott költség-szolgáltatási hatékonyság (cél-CPM, CPV, CPA)
 • Ütemezési/mediaközvetítési megközelítés, állandóan aktív, pulzáló, robbanásszerű
 • Promóciós célok (pl. leadek, feliratkozások, letöltések)

Példa: 25 000 letöltés egy 2 $-os kedvezményre jogosító kuponra.

A kampánycélok olyan KPI-k, amelyek egy reklámkampány sikerét mérik, mint például a márkaismertség vagy az online értékesítés. Ezek közé tartozhatnak:

 • Költség/megjelenés
 • Befejezési arány
 • Megtekintések
 • Weboldal-látogatások

Példa: A CPA 3 dollár az első negyedévben az új ügyfelekkel történő foglalások esetében.

Minden a marketingcéllal kezdődik – mi segítünk kitalálni a többit.

A YouTube teljes körű videómegoldásokat kínál, amelyek segítségével kapcsolatba léphetsz közönségeddel, függetlenül attól, hogy hol tart a vásárlási folyamat során. Amikor a Google Adsben videókampányt hozol létre, először is válaszd ki a kampány elsődleges célját. E cél alapján megjelennek az ajánlott megoldások, amelyek segíthetnek a cél elérésében.

Megjegyzés: A képernyőkép illusztrációs célú mintaadatokat használ.

Marketingcélok és a fogyasztói útvonal

A Google videós megoldásai leegyszerűsítik a kampányok létrehozásának folyamatát, mivel automatikusan igazodnak az Ön marketingcéljaihoz. Tekintse meg az alábbiakban az egyes marketingcélokhoz legjobban illeszkedő megoldást.

Tudatosság

Megoldások a közönség számára
Demográfia és részletes demográfia
Érdeklődés
Egyéni érdeklődés

Formátumok
Rövid hirdetések
Átugorható videóba ágyazott (TrueView CPM)
Nem átugorható videóba ágyazott

Licitálási megoldások
Cél-CPM (tCPM)

Mérési megoldások
Egyedi elérés és gyakoriság
Brand Lift – hirdetés felidézése, ismertségnövelés

Megfontolás

Megoldások a közönség számára
Egyéni Érdeklődés
In-Market
Életesemények

Formátumok
Átugorható folyam közben (TrueView CPV)
TrueView videó felfedezés

Licitálási megoldások
Maximális CPV
Lift maximalizálása

Mérési megoldások
Nézetek
Cost-per-view
Brand Lift – Consideration Lift, Vásárlási szándék Lift

Cselekvés

Megoldások a közönség számára
Remarketing
Egyéni szándék

Formátumok
Átugorható videóba ágyazott (TrueView for Action)

Licitálási megoldások
Konverziók maximalizálása
Cél-CPA

Mérési megoldások
Kattintás alapú konverziók
Engaged-view konverziók
View-through konverziók

Ellenőrizd a tudásod

Legfontosabb tudnivalók

 • A marketingcélok a fogyasztói út három különböző szakaszához igazodnak: tudatosság, megfontolás és cselekvés.
 • Az online videók és a YouTube fontos szerepet játszanak a fogyasztók vásárlási döntéseiben a tölcsér teljes hosszában.
 • A Google videokampány megoldásai a marketingcélokhoz igazodnak, hogy segítsenek olyan kampányokat létrehozni, amelyek a legnagyobb valószínűséggel vezetnek sikeres eredményekhez.

Mutasd meg, mit tudsz

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.