Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Megtartani és szórakoztatni

A közönségnek már nem kell a reklámot a végéignéznie, így honnan fogod tudni, hogy sikerült-e megragadni a figyelmüket? A YouTube Analytics értékes eszköz a kreatív eszköztárban. Áss bele, hogy megtudja, ki, mit, hol, mikor és hogyan tud a közönségedről.

Ebben a modulban megismerheted, hogyan használhatod a YouTube Analyticset a kreatív hatékonysággal kapcsolatos legfontosabb kérdések megválaszolására.

Tudtad?

A YouTube Analytics segíthet megválaszolni a hirdetések hatékonyságára vonatkozó kérdéseket a nézők körében. Az alábbi kérdések közül melyekre ad választ a YouTube Analytics?

Válaszd ki az egyes kártyákat, hogy többet tudj meg.

A felhasználók lemorzsolódnak?

Igen. A YouTube Analytics segítségével láthatja, hogy a nézők mikor hagyják abba a nézést.

A felhasználók mely szegmense kapcsolódik a tartalmaihoz?

Igen. Lehet, hogy van olyan szegmense a hirdetésed nézőknek, amely meglep téged. Fedezd fel, hogy a felhasználók milyen különböző módon találják meg a tartalmad a YouTube-on.

Mely videók teljesítenek a legjobban?

Igen. Tekintse át a teljes megtekintési időt, hogy megtudja, hol töltik a nézők a legtöbb időt a videóival. Természetesen az egyes videók megtekintését is összehasonlíthatja.

A YouTube Analytics kritikus információkat tartalmaz, amelyek segítenek megérteni, hogy a fogyasztók hogyan veszik igénybe a tartalmaid – vagy egyáltalán nézik-e azokat. A YouTube Analytics már a videó feltöltésének pillanatától kezdve betekintést nyújt.

Válaszd ki az egyes paneleket, hogy többet tudj meg.

Válaszolj három alapvető kérdésre egyetlen kattintással:

  • Életkor
  • Nem
  • Geo

Az adatok a szokásos műsorszolgáltatási korosztályokra és földrajzi jelentésekre vannak bontva.

A valós idejű megtekintések azonnali visszajelzést mutatnak a kampányindításokról.

A nézési idő (nem csak a megtekintések) kell, hogy legyen a siker valódi mércéje. Ez az a mérőszám, amely jelzi, hogy nagyszerű tartalmat készítesz-e, amely kapcsolatot teremt a közönségeddel.

A forgalom forrása megmutatja, hogy a néző hol látta a videót, akár egy márkás webhelyre ágyazva, akár a közösségi médián keresztül megosztva, akár a YouTube-on.

Az eszköz egy adott időszak nézettségét különböző eszközök és operációs rendszerek szerint bontja ki.

A megtartási arány másodpercről másodpercre mutatja, hogy a nézők mennyi ideig nézik a videót. Elég messzire jutnak a nézők ahhoz, hogy lássák a márkádat vagy a cselekvésre való felhívást?

Kötelező tudnivalók

Ezek a YouTube Analyticsben található kötelezően megismerendő jelentések segítenek megválaszolni, hogy ki, mit, hol, mikor és hogyan foglalkozik a közönséggel. Használd őket a jelenlegi kampányok optimalizálásához vagy a jövőre vonatkozó meglátások összegyűjtéséhez.

Kattintsd a nyílra, ha többet szeretnél megtudni.

Ki: Demográfiai adatok

Kezdjük azzal, hogy ki. A demográfiai jelentés az életkorra és nemre vonatkozó alapvető demográfiai információkat mutatja. Lehet, hogy az adatokból új közönségszegmenseket fedezhetsz fel a jövőbeli kampányok számára, amelyeket személyre szabott kreativitással lehet megcélozni.

Mit: Nézési idő

Következő, mi. Mit néznek az emberek? A nézési idő jelentés megmutatja, hogy az emberek mennyi percet töltenek az egyes videók megtekintésével az idő múlásával.

Hol: Forgalmi források

A forgalmi források jelentés megmutatja, hogy a nézők hol találták meg a tartalmad. Láthatod például, hogy a nézők közvetlenül a YouTube-on keresve, a Javasolt videók miniatűrjei segítségével, vagy a közösségi oldalakról, például a Twitterről vagy a Facebookról érkező linkeket követve jutottak-e el a tartalmadhoz.

Hol: Eszközök

Az eszközök jelentés információt nyújt a különböző eszközökről és operációs rendszerekről, amelyeket a nézők a videóid megtekintéséhez használnak.

Hogyan? A közönség megtartása

Most jön az igazi teszt: az emberek végignézik az egész videót? A közönségmegtartási jelentés segítségével átfogó képet kaphatsz arról, hogy a videód mennyire tartotta meg a közönségét. Használd a jelentést, hogy lásd:

  • A márkád csatornáján található összes videó átlagos megtekintési időtartama.
  • A legnépszerűbb videók vagy csatornák a megtekintési idő alapján.
  • Egy adott videó közönségmegtartási adatai különböző időtartamokra vonatkozóan.
  • Egy videó relatív közönségmegtartása a hasonló videók YouTube-átlagához képest.

Ellenőrizd a tudásod

Legfontosabb tudnivalók

A YouTube Analytics segítségével érdemi betekintést nyerhetsz abba, hogy ki, mit, hol, mikor és hogyan javíthatod kampányaid. A közönségmegtartás és a nézési idő jelentések különösen hasznosak annak értékeléséhez, hogy hirdetéseid hogyan találnak visszhangra a közönségnél.

Összefoglaló

A YouTube-on a hatékony kreativitás elsajátítása segíthet mélyebb kapcsolatot kiépíteni a fogyasztókkal. A tanfolyam elvégzésével megtanultad, hogyan használhatod fel a Google meglátásait, a legjobb kreatív gyakorlatokat és a történetmesélési stratégiákat a kreatív kiválóság kialakításához. A Google mérési és elemzési megoldásainak segítségével tovább javíthatod kreatív teljesítményed, ha még több betekintést nyersz abba, hogy üzeneted hogyan talál visszhangra közönségednél.

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.