Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Növeld a cselekvést a videó licitálási megoldásokkal

Ha az a célod, hogy a videókampányoddal akciókra ösztönözz, a Google Ads többféle licitálási módot is ajánl, attól függően, hogy mi a legfontosabb számodra.

Ebben a modulban megtanulod:

 • A legjobb licitálási megoldások a cselekvés ösztönzéséhez
 • A megvalósítás bevált gyakorlatai

Melyek a legjobb ajánlattételi megoldások a cselekvés ösztönzésére?

A TrueView-ban kétféle intelligens licitálási stratégia áll rendelkezésre az akciók ösztönzésére:

Konverziók maximalizálása

Konverziók szerzése
egy meghatározott költségkereten belül

Cél-CPA

Konverziók szerzése
a kívánt költség/akció (CPA) mellett

Hogyan határozzuk meg a megfelelő ajánlattételi stratégiát

Válaszd  ki az optimális módszert az előzmények és a kampány adatai alapján.

Válaszd ki a panelt, hogy többet tudj meg.

Kezdd a Konverziók Maximalizálásával, hogy megalapozd a CPA teljesítményt, majd válts a Cél-CPA-ra, hogy több konverziót ér el a kívánt CPA mellett.

Mielőtt ezt a változást végrehajtanád, győződj meg arról, hogy a kampányod:

 • Legalább 14 napja fut
 • Az elmúlt 14 napban legalább napi öt konverziót generált
 • Az elmúlt hét napban a napi CPA-értékek legfeljebb 20%-kal változnak.

Bevált gyakorlatok a végrehajtáshoz

Válaszd ki az egyes lapokat, ha többet szeretnél megtudni.

Kezdd a Konverziók maximalizálásával, hogy megalapozd a konverziós mennyiséget és egy stabil CPA-t. Váltsd át kampányod a Cél-CPA-ra, hogy még több konverziót érj el a kampány CPA-jával, miután teljesítetted a következő kritériumokat:

 • Időtartam: A kampány legalább 14 napja fut.
 • Mennyiség: A kampány legalább napi öt konverziót generált az elmúlt 14 napban.
 • Stabilitás: A napi CPA-k nem változtak 20%-nál nagyobb mértékben az elmúlt hét napban.

Állíts be egy olyan napi költségkeretet, amely legalább 10x akkora, mint a kampányaid várható CPA-ja.

Ha nem vagy biztos a várható CPA-ban, akkor fontold meg a Display CPA 20-szorosának vagy a nem márkás keresési CPA 30-szorosának megfelelő költségkeretet.

Ha a Cél-CPA licitálással kezdesz, állíts be egy olyan Cél-CPA-t, amely 1x és 2x a Display CPA, vagy 2x és 3x a Search CPA között van.

Győződj meg arról, hogy a napi kampány költségkeret legalább 20x a Cél-CPA-ajánlat 20-szorosa.

Tudtad?

A Google Ads Intelligens Licitálás a gépi tanulás segítségével valós időben optimalizálja a licitálási jelek széles skáláját, így segít maximalizálni a konverziókat és a konverziós értéket a kampányodban.

Hibaelhárítás az akció kampányodhoz

Bármely konverzióoptimalizált kampány esetében időbe telhet a teljesítmény megalapozása és a kiváló CPA hatékonyság elérése. Javasoljuk, hogy az optimalizálás előtt három-hét napig figyeld a teljesítményt.

Nézzük meg, hogyan lehet néhány más gyakori problémát elhárítani.

Válaszd ki az egyes paneleket, hogy többet tudj meg

 • Bővítsd a hatókörét
  Ha különböző közönségcsoportok rétegzésével kezdted, akkor új közönségszegmensek hozzáadásával több potenciális ügyfelet és több konverziót érhetsz el.
 • Optimalizáld a kreatívokat
  Próbálj ki különböző hirdetési változatokat, hogy megváltoztasd a szöveget (főcím, CTA) vagy magát a videót, azzal a céllal, hogy növeld a konverziós arányt (CVR).
 • Növeld a CPA ajánlatot
  Javítsd a teljesítményt a CPA-ajánlat növelésével. Lassan, 10-15%-os lépésekben növeld a cél CPA-ajánlatot a teljesítmény javítása érdekében.
 • Változtass az elérésen
  Ha különböző közönségszegmensek rétegzésével kezdted, lehetséges, hogy ezek a közönségek kisebb valószínűséggel konvertálnak, ami hatással van a célba juttatásra. Teszteld a különböző rétegeket, hogy lásd, képes vagy-e manuálisan megtalálni a magasabb értékű potenciális ügyfeleket.
 • Optimalizáld a kreatívokat
  Próbálj ki különböző hirdetési változatokat a szöveg (főcím, CTA) vagy magának a videónak a megváltoztatására, a CVR növelése céljából.
 • Csökkentsd a CPA ajánlatot
  Javítsd a teljesítményt a cél-CPA 10%-nál kisebb lépésekkel történő csökkentésével. Várj öt napot minden egyes változtatás előtt.
 • Optimalizáld a kreatívokat
  Próbálj ki különböző hirdetési változatokat a szöveg (főcím, CTA) vagy maga a videó megváltoztatására, a CVR növelése céljából.
 • Csökkentsd a CPA ajánlatot
  Javítsd a teljesítményt a megcélzott CPA 10%-nál kisebb lépésekkel történő csökkentésével. Várj öt napot minden egyes változtatás előtt.

Tudásellenőrzés

Nézzünk egy valós példát

A Marley Spoon egy ételkészlet-előfizetési szolgáltatás, amely Ausztráliában szeretne kitűnni versenytársai közül.

Kihívás

A Marley Spoon marketingcsapata szerette volna növelni a szolgáltatásuk ismertségét, és ezzel egyidejűleg növelni a feliratkozók számát.

Megközelítés

Kizárólag a YouTube-on folytatott kampányukban a márkaépítés és a termékmagyarázat keverékét tartalmazó kreatív anyagokat használtak, és minden egyes videót más-más célközönségre szabtak. A felhívás cselekvésre (call-to-action) a "Próbáld ki most" vagy "Regisztrálj" opcióra ösztönözte a nézőket. A vállalat végül 49%-os növekedést tapasztalt a reklámok felidézésében, 25%-os növekedést a márkaismertségben és 52%-os növekedést a feliratkozásokban a reklám nézői körében, ami felülmúlta a várakozásaikat.

Nézd meg a teljes esettanulmányt, hogy többet megtudj.

Ellenőrizd a tudásod

A legfontosabb tudnivalók

 • A legjobb licitálási megoldások a videokampányok akcióinak ösztönzésére a Konverziók maximalizálása és a Cél-CPA.
 • Bevált gyakorlatként kezdd a Konverziók maximalizálása opcióval, és válts a Cél-CPA-ra, ha a kritériumok teljesülnek.
 • Figyeld a kampány teljesítményét három-hét napig, mielőtt bármilyen optimalizálást végeznél.

Mutasd meg, mit tudsz

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.