Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Növeld az ismertséget a videó licitálási megoldásokkal

Ha az a célod, hogy ismertséget szerezz a videókampányoddal, a Google Ads többféle lehetőséget kínál a hirdetések licitálására, attól függően, hogy mi a legfontosabb a számodra.

Ebben a modulban megtanulhatod:

  • Licitálási megoldások az ismertség növeléséhez
  • Bevált gyakorlatok a megvalósításhoz

Milyen ajánlattételi megoldások vannak a figyelemfelkeltésre?

A ajánlattételi stratégia szabályozza, hogyan fizetsz a felhasználók hirdetéseiddel való interakciójáért.

  • Ha a kampány létrehozásakor a márkaismertséget és az elérést jelölted meg célként, akkor licitálási stratégiaként csak a Cél-CPM-et választhatod.
  • Ha nem választottál ki célt, akkor a Maximális CPV, a Cél-CPM vagy a Maximize Lift  lehetőséget választhatod licitálási stratégiaként.

Ha figyelemfelkeltő kampányokról van szó, a legjobb gyakorlat az, ha az ajánlattípusod a Cél-CPM.

A Cél-CPM közelebbről

Mi ez: A célköltség ezer megjelenésenként (tCPM) egy olyan licitálási stratégia, amelyben megadod, hogy átlagosan mennyit vagy hajlandó fizetni minden ezer megjelenés után, amikor a hirdetésed megjelenik. Ez az összeg a cél-CPM. Ajánlataid úgy lesznek optimalizálva, hogy a lehető legtöbb megjelenést érje el a cél-CPM segítségével. Bár egyes megjelenések többe vagy kevesebbe kerülhetnek, mint a cél-CPM , a Google Ads igyekszik a kampány átlagos CPM-jét az általad meghatározott cél-CPM-nek megfelelő vagy annál alacsonyabb szinten tartani.

Fő előnye: A cél-CPM optimalizálja a liciteket, hogy minél több megjelenést érjen el, ami közvetlenül befolyásolja az ismertség növelését.

Bevált gyakorlatok a megvalósításra

Megjegyzés: A képernyőképek szemléltetés céljából mintaadatokat használnak.

Kattints a nyilakra, hogy többet tudj meg.

Bevált gyakorlat 1

A márkaismertségre és elérésre irányuló kampányod automatikusan a Cél-CPM licitálást használja. A CPM licitálás optimalizálja a kampányt, hogy üzeneted a lehető legtöbb releváns ember elé kerüljön.

Bevált gyakorlat 2

Ha korábban már használtál elérési formátumokat, add meg a korábbi kampányok átlagos CPM-jét. Ha ez az első alkalom, kérdezd meg a Google csapatát a benchmarking eszközökről vagy a Reach Planner használatáról. Ne feledd, hogy a megadni kívánt CPM-nek a legmagasabbnak kell lennie, amit átlagosan hajlandó vagy fizetni az adott hirdetési csoporton belüli célközönségért.

Bevált gyakorlat 3

Ne növeld fel a cél CPM-et, hogy versenyképesebb legyen. A kiválasztott licitnek annak az átlagos összegnek kell lennie, amelyet hajlandó vagy fizetni minden ezer megjelenésért, amikor a hirdetésed megjelenik. A beállítás után a Google Ads optimalizálja a liciteket, hogy minél több egyedi felhasználóhoz jusson. Bár előfordulhat, hogy a tényleges átlagos CPM alacsonyabb, mint az általad megadott maximum, te csak a kiválasztott maximumig fizetsz.

Miután megadtad a licited, a kampánybeállítás jobb oldali paneljén található forgalombecslőben becsléseket láthatsz. Ezek az ajánlások pontosak, így nincs szükség arra, hogy felduzzaszd a licited. Az infláció azt eredményezheti, hogy a költségkereted gyorsabban elfogy, anélkül, hogy az egyedi elérés növekedne.

Ellenőrizd a tudásod

A legfontosabb tudnivalók

  • A Cél-CPM a legmegfelelőbb licitálási stratégia a figyelemfelkeltő kampányokhoz.
  • Határozd meg a Cél-CPM-et a korábbi elérési és ismertségi kampányok korábbi céljai alapján.
  • Győződj meg arról, hogy a Cél-CPM, amit beállítasz, a legtöbb, amit hajlandó vagy átlagosan fizetni az adott hirdetési csoporton belüli célközönségért.

Mutasd meg, mit tudsz

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.