Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Reszponzív hirdetések fontossága

Naponta több milliárd keresés történik a Google-on, hogyan tudod biztosítani, hogy hirdetéseid relevánsak legyenek minden egyes célközönség számára? A reszponzív keresőhirdetésekkel a Google Ads automatikusan az általad megadott címsorok és leírások kombinációját használja fel, hogy a megfelelő hirdetés a megfelelő személynek a megfelelő időben jelenjen meg.

Ebben a modulban megtanulod, hogyan készíts el egy reszponzív keresőhirdetést, hogy pontosan bemutasd vállalkozásod, terméked vagy szolgáltatásod.

Miért fontosak a reszponzív keresőhirdetések?

A reszponzív keresőhirdetések több címsor és leírás megadására adnak lehetőséget, mint a kiterjesztett szöveges hirdetések – akár 15 címsor és négy leírás. Bár minden hirdetés továbbra is legfeljebb három címsort és két leírást jelenít meg, a Google Ads a teljesítmény optimalizálása érdekében kiválasztja azt a kombinációt, amely a legjobb hirdetést hozza létre az egyes felhasználók számára.

Nézzük meg a reszponzív keresőhirdetések négy legfontosabb előnyét.

Válaszd ki az egyes paneleket, hogy többet tudj meg.

Időt takaríthatsz meg egyetlen hirdetés létrehozásával, amely több címsorból és leírási lehetőségből építkezik. A Google Ads minden egyes felhasználó számára kitalálja a legmegfelelőbb kombinációt.

Készíts olyan hirdetést, amely alkalmazkodik a különböző eszközszélességekhez, így nagyobb teret kapsz, hogy megoszthasd üzeneted a potenciális ügyfelekkel.

Még mindig te biztosítod az összes tartalmat. Ha pedig még nagyobb kontrollt szeretnél, a rögzítéssel korlátozhatod az egyes címsorok és leírások pozícióját a hirdetésben.

Több potenciális ügyfelet érhetsz el azáltal, hogy több aukción versenyezhetsz, és több lekérdezésnek jelenhetsz meg.

Gyakorlati feladat: Hozz létre egy reszponzív keresőhirdetést

A reszponzív keresőhirdetések a hirdető által megadott szöveges elemek kombinálásával és illesztésével jönnek létre. Íme, hogyan állítsd be egy reszponzív keresőhirdetést:

Megjegyzés: A képernyőképek szemléltetés céljából mintaadatokat használnak.

1. lépés:
Az Áttekintés oldalon válaszd a Hirdetések és bővítmények lehetőséget. Ezután válaszd a Reszponzív kereső hirdetést.

2. lépés:
Válaszd ki a kampányt és a hirdetéscsoportot, amelyhez hozzá szeretnéd adni a reszponzív keresőhirdetést.

3. lépés:
Írd be a szöveget a megadott mezőkbe.

Megjelenített URL

Akár két útvonalmezőt is megadhatsz, hogy az emberek elképzelésük legyen, hová érkeznek, miután rákattintanak a hirdetésedre.

Leírások

Adj meg legfeljebb négy, egyenként legfeljebb 90 karakteres leírást a reszponzív keresőhirdetéshez. Íme néhány bevált gyakorlat a leírások megírásához:

  • Használd a kiterjesztett szöveges hirdetések meglévő leírásait. Ugyanaz a tartalom, amely jól működött a kiterjesztett szöveges hirdetéseknél, jól működhet a reszponzív keresőhirdetéseknél is.
  • Adj hozzá egyedi leírásokat. Az egymástól eltérő leírások használata több lehetőséget biztosít a Google Ads számára a hirdetések optimalizálásához.

Végső URL

Ez az a hely, ahová a felhasználó a hirdetésedre való kattintás után eljut.

Címsorok

Adj meg legfeljebb 15 címsort a reszponzív keresőhirdetésedhez. A hirdetés egyszerre legfeljebb három címsort jeleníthet meg, ezért az első három címsort úgy kell megírni, mintha együtt jelenne meg. Íme néhány bevált gyakorlat a címsorok megírásához:

  • Vedd fel a kiterjesztett szöveges hirdetések meglévő címsorait. Ugyanaz a tartalom, amely jól működött a kiterjesztett szöveges hirdetéseknél, jól működhet a reszponzív keresőhirdetéseknél is.
  • Adj hozzá egyedi címsorokat. Az egymástól eltérő címsorok használata több lehetőséget biztosít a Google Ads számára a hirdetések optimalizálásához.

Hirdetés erőssége

Ez a kártya jelzi a jelenlegi hirdetéserősséget (a "gyenge" és a "kiváló" között). Ajánlásokat is ad a reszponzív keresőhirdetés hatékonyságának és teljesítményének javítására.

Bevált gyakorlatok

Íme néhány tipp a hatékony reszponzív keresőhirdetések létrehozásához.

Kattints a nyílra, ha többet szeretnél megtudni.

Amikor első alkalommal indítasz reszponzív keresőhirdetéseket, elsőként a nagy forgalmú kampányaidnál hozd létre őket. Hirdetéscsoportjaidnak legalább egy reszponzív keresőhirdetést és legalább két kiterjesztett szöveges hirdetést kell tartalmazniuk.
Optimalizáld reszponzív keresőhirdetéseid a hirdetési erősség pontszámának javításával. Az értékelés javítható a reszponzív keresőhirdetések relevánsabb és változatosabb tartalmakkal való kiegészítésével. A Hirdetés erőssége oszlop hozzáadásával megtekintheted a hirdetés erősségét és a javítási javaslatokat. A Google Súgóközpontból megtudhatod, hogyan kell ezt megtenni.
Előző
Következő

Optimalizálási pontszám tipp

Az Optimalizálási pontszám eszköz kiemeli azokat a hirdetéscsoportokat, amelyek jelenleg nem rendelkeznek reszponzív keresőhirdetésekkel. Emellett javaslatot is mutat egy reszponzív keresőhirdetésre a meglévő kiterjesztett szöveges hirdetés elemeit felhasználva.

A legfontosabb tudnivalók

  • A reszponzív keresőhirdetések az általad megadott szövegek alapján minden egyes lekérdezéshez releváns hirdetéskombinációt jelenítenek meg.
  • Hozz létre egy reszponzív keresőhirdetést legfeljebb 15 címsor, négy leírás és egy végső URL megadásával.
  • Vedd fel a már meglévő, jól teljesítő kiterjesztett szöveges hirdetések címsorait és leírásait. Ezután adj hozzá további egyedi címsorokat és leírásokat.
  • Használd a Hirdetés erőssége oszlopot, hogy megtaláld azokat a területeket, ahol tovább optimalizálhatod a hatékonyságot és a teljesítményt.

Mutasd meg, mit tudsz

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.