Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

További videóhirdetés-formátumok

Most, hogy megvitattuk a rövid hirdetések és a TrueView erősségeit, beszéljünk a fejléc-szalaghirdetések és a nem átugorható videóba ágyazott hirdetési formátumokról.

Ebben a modulban megismered ezeket a formátumokat, és megtudod, hogy különösen fontosak a hatalmas elérési és ismertségi célokkal rendelkező hirdetők számára, akik hagyományosan sokat fektettek a televízióba.

Tudatosság: fejléc-szalaghirdetés (CPD vagy CPM)

A fejléc-szalaghirdetések a YouTube kezdőlapján és a főoldalon futnak – sátras elhelyezés.

  • CPD: A hirdetők a számukra legfontosabb napokon hatalmas, egynapos eléréssel érhetik el a hatalmas YouTube-közönséget mind az asztali, mind a mobileszközökön.
  • CPM: A hirdetők CPM-en is megvásárolhatják a home feed-en lévő szalaghirdetési felületet, ami lehetővé teszi a közönségmegoldások használatát. Ez ugyanaz a nagy teljesítményű kreatív egység, de a hirdetők ezt a prémium felületet a legfontosabb közönségtagok számára tarthatják fenn.

A fejléc-szalaghirdetés azon hirdetők számára hatékony, akik szeretnének:

Növelni a tudatosságot egy új termék vagy szolgáltatás bevezetével kapcsolatban

Összpontosítani a nagy hatású felületre a nagyobb láthatóság érdekében

Rövid időn belül hatalmas közönséget elérni, jellemzően egy kiemelt esemény körül.

Tudásellenőrzés

Tudatosság: nem átugorható videóba ágyazott hirdetések (CPM)

A nem átugorható videóba ágyazott hirdetések növelik az ismertséget és elérik a célközönséget.

  • Elérhető aukcióban vagy foglalási vásárlásként
  • Az iparági szabványnak megfelelő, legfeljebb 15 másodperces, nem átugorható videohirdetés (bizonyos piacokon legfeljebb 20 másodperc is elérhető).
  • Leginkább a TV-hirdetésekhez hasonlít
  • Elérhető a YouTube-on és a Google Video Partnereken (Google Ads és Display & Video 360).

Mi a különbség a foglalási és az aukciós, nem átugorható videóba ágyazott hirdetések között?

Az aukciós vásárlás alacsonyabb CPM-ekkel, fejlett közönségképességekkel és egy rugalmasabb, önmenedzselt kampánnyal rendelkezik a Google Adsben vagy a Display & Video 360-ban. A hirdetés a YouTube-on és a Google Video Partnereken is futhat.

A foglalás garantált megjelenéseket kínál, de magasabb CPM-ekkel és korlátozottabb közönséglehetőségekkel rendelkezik.

Milyen előnyökkel járnak a nem átugorható videóba ágyazott hirdetések a hagyományos televíziós vásárlók számára?

Mi a helyzet a nem átugorható 30 másodperces reklámokkal?

A YouTube-on azt tapasztaltuk, hogy a nem átugorható 30 másodperces hirdetések azok, amelyek a legkevésbé tetszettek a nézőknek. Ha a nézők kénytelenek hosszabb reklámokat nézni, hajlamosak bosszankodni, és ez káros lehet a márkák számára. A hosszabb hirdetések még mindig működhetnek, de a hirdetőknek ki kell érdemelniük a nézők figyelmét. Ezért, hogy a felhasználóbarátabb formátumok felé tereljük a figyelmet, úgy döntöttünk, hogy 2017-ben megszüntetjük a szabványos tartalék, nem átugorható 30 másodperces hirdetéseket.

Tudásellenőrzés

A legfontosabb tudnivalók

  • A fejléc-szalaghirdetések rövid időn belül hatalmas elérést biztosítanak, jellemzően egy kiemelt esemény vagy termékbemutató körül.
  • A nem átugorható videóba ágyazott hirdetések aukció és foglalás esetén állnak rendelkezésre, és lehetőséget nyújtanak arra, hogy a teljes üzenetet megosszák a közönséggel.

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.