Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Videokampányok létrehozása a megfontolásért

A fogyasztók minden nap döntést hoznak arról, hogy milyen terméket vagy szolgáltatást vásároljanak. A Google/Ipsos 2018-as tanulmánya szerint a vásárlók több mint fele azt állítja, hogy nagyobb valószínűséggel látogat el egy üzletbe, fontolgat meg egy adott terméket, vagy vásárol meg egy adott terméket, ha azt egy online videóban említik. A megfontolásra irányuló kampányok célja, hogy befolyásolják a fogyasztókat a vásárlásig vezető úton.

Ebben a modulban megtanulja, hogyan állíthat be kampányt a megfontolás céljára.

Befolyásold a megfontolást videóval

Az online videó kritikus erőforrás a vásárlási döntés előtt információt és tanácsot kereső fogyasztók számára. Nézzünk meg néhány kulcsfontosságú statisztikát az alábbiakban.

A McKinsey & Company tanulmánya szerint a fogyasztók kezdeti megfontolásai között szereplő márkákat háromszor nagyobb valószínűséggel vásárolják meg, mint azokat, amelyeket nem.

A Google/Ipsos 2018-as tanulmánya szerint három vásárlóból kettő azt állítja, hogy az online videó ötleteket vagy inspirációt adott nekik a vásárláshoz.

A megfontolásos kampány megfelel a céljaidnak?

A Google Ads-ben a megfontolás marketingcél választása azt jelenti, hogy a következő fő célok érdekelnek márkád vagy terméked számára:

 • A megfontoltság, a megtartás és a hűség javítása.
 • A vásárlási szándék növelése

A megfontolásos kampány összhangban van a céljaiddal? Ha igen, akkor folytasd, hogy megismerd a legjobb célközönség, formátum, licitálás és mérési megoldásokat a megfontoltsági kampány létrehozásához, valamint a megvalósítás bevált gyakorlatait, amelyek segítenek az eredmények elérésében!

Ösztönözd a megfontolást a YouTube segítségével

A YouTube optimális formátumokat, célcsoportokat és ajánlattételi stratégiákat kínál, amelyek segítenek a legértékesebb ügyfeleid figyelmének felkeltésében. Vizsgáljuk meg a megfontoltság ösztönzésének három fő lépését.

Válaszd ki a panelt, hogy többet tudj meg.

Használd ezeket a megoldásokat:

 • Egyéni Érdeklődés Közönségek
 • Piacon belüli célcsoportok
 • Életesemények

Üzenetednek több mint 20 másodperc hosszúnak kell lennie.

Használd ezeket a formátumokat:

 • Átugorható videóba ágyazott (CPV és Maximize Lift alicitálás)
 • TrueView Video Discovery (CPV licitálás)

Mik a megfontolásos céljaid?

Javítsd kampányod hatékonyságát azáltal, hogy a megfelelő mérőszámot a megfontolási célokhoz igazítod.

 • Figyelemfelkeltést szeretnél elérni (a Márkanövekedés segítségével)?
  • Ha a megfontolás növedés fontos, akkor javasoljuk a Maximize Lift licitálással történő átugorható videóba ágyazott, valamint a Márkanövekedés 2.0 használatával végzett megfontolás tanulmányt az egy felhasználóra jutó költség mérésére. Szeretnél többet megtudni a Márkanövekedésről? Tekintsd meg ezt a Google Ads Súgó cikket.
 • Szeretnéd növelni a megtekintéseket?
  • Ha igen, akkor javasoljuk a CPV licitálással történő átugorható videóba ágyazott és TrueView videók felfedezését.

Bevált végrehajtási gyakorlatok

Az Áttekintés oldalon válaszd a + Új kampány lehetőséget. Kampánycélként válaszd a Termék és márka megfontolását, kampánytípusként pedig a Videót.

Megjegyzés: A képernyőképek szemléltetés céljából mintaadatokat használnak.

Töltsd le ezt a praktikus forrást

Ha készen állsz arra, hogy a Google Ads videókampányod létrehozásával elkezdd növelni a márkád iránti érdeklődést, győződj meg róla, hogy a sikeres kampány eredményeinek eléréséhez a bevált gyakorlatokat követi.

Töltsd le a Megfontoltság gyakorlati szakembereknek játékkönyvet, hogy meggyőződhess arról, hogy hatékonyan és eredményesen mozdítod elő a márkád iránti figyelmet!

A legfontosabb tudnivalók

 • A legjobb formátumok az elérés és az ismertség növelésére a rövid hirdetések, az átugorható videóba ágyazott és a nem átugorható videóba ágyazott hirdetések.
 • Ha átugorható videóba ágyazott hirdetéseket használsz, válassz CPM licitálást az elérés és ismertség optimalizálása érdekében.
 • Használj egynél több hirdetési formátumot a kampányban az ismertség optimalizálása érdekében.

Mutasd meg, mit tudsz

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.