Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Ismerd meg a cselekvésre ösztönző videókampányokat

A megfelelő kreativitás használata fontos része a sikeres akciókampány létrehozásának. Vizsgáljuk meg, hogyan formázhatod meg hirdetéseid úgy, hogy hatékonyan szólítsd meg a jelenlegi és a potenciális vásárlókat.

Ebben a modulban megtanulod:

  • Az optimális formátum a cselekvés ösztönzéséhez
  • A megvalósítás bevált gyakorlatai

Mi a legjobb formátum a cselekvés ösztönzésére?

A TrueView for Action a TrueView egy változata. Ez egy olyan, videóba ágyazott átugorható videohirdetés, amely az üzleti célok szempontjából fontos konverziók és weboldal-akciók, például webhelylátogatások, foglalások, helyszíni keresések és vásárlások ösztönzésére van optimalizálva.

A TrueView for Action továbbfejleszthető, hogy lead-formanyomtatványok segítségével lead-generálást, vagy a belsőlink-bővítmények engedélyezésével több kattintást és konverziót eredményezzen.

A TrueView for Action előnyei

Válaszd ki a panelt, hogy többet tudj meg.

Érd el azokat az embereket a YouTube-on, akik már keresik és meg akarják vásárolni az általad kínált terméket.

Ezek a hirdetések bármilyen hosszúságúak lehetnek, és a nézők öt másodperc után átugorhatják őket. Azokat a hirdetéseket, amelyek képesek megragadni a néző figyelmét, jutalmazzák.

Van egy testre szabható gomb, amelyre kattintva a nézők azonnal cselekedhetnek.

Kreatív bevált gyakorlatok

Fontos, hogy a videokampányod úgy legyen optimalizálva, hogy a nézőket cselekvésre ösztönözze. Íme néhány bevált gyakorlat, hogy ez biztosan így legyen.

1. Legyen egyértelmű felhívás a cselekvésre (call-to-action)

Használj egyértelmű kifejezéseket, például "Tudjon meg többet", "Regisztráljon" vagy "Vásároljon most".

2. Front-load ajánlat

Ragadd meg a néző figyelmét az első 5-10 másodpercben egy problémafelvetéssel és azzal, hogy a termék vagy szolgáltatás hogyan oldja meg azt.

3. Ismételd meg, amit ajánlasz

Ismételd meg a cselekvésre való felhívást, és győződj meg róla, hogy az a hangban és az egymásra helyezett grafikákban is visszaköszön.

4. Kövesd az ABCD irányelveket

A YouTube nagyszerű kreativitásra vonatkozó iránymutatásait követve összpontosíts a meggyőző és konverzióoptimalizált videohirdetések létrehozására.

Bevált gyakorlatok a végrehajtáshoz

Válaszd ki az egyes paneleket, hogy többet tudj meg.

Futtass kampányonként öt hirdetési változatot. Ez nem jelenti azt, hogy öt különböző videóanyagra van szükséged. A hirdetési variánsok közé tartoznak a következő különböző kombinációkat tartalmazó hirdetések:

  • Felhívás a cselekvésre gomb szövege
  • Címsor szöveg
  • Megjelenítési URL
  • Videó

A TrueView for Action videóknak legalább 10 másodpercesnek kell lenniük ahhoz, hogy fussanak.

Lenyűgöző és konverzió-optimalizált videohirdetések létrehozása

Nézzünk meg egy videokreatívot különböző CTA (call-to-action) gombokkal és főcímszöveggel.

A nagyításhoz kattints a bal felső ikonra.

Lépésről lépésre útmutató

A kreatív variációk formázásához a Google Adsben kövesd az alábbi lépéseket.

Megjegyzés: A képernyőképek illusztrációs célú mintaadatokat használnak.

További információkért kattints a nyílra.

1. lépés: Tölts fel egy videót (10 másodperces vagy annál hosszabb) a Google Ads oldaladra.

2. lépés: Adj hozzá egy (10 karakter hosszú) felhívást a cselekvésre sort (call-to-action) és egy (15 karakter hosszú) főcímszöveget.

3. lépés: Válaszd az Automatikus generálás a csatornabanner segítségével lehetőséget (ajánlott), majd KAMPÁNY LÉTREHOZÁSA.

4. lépés: Tekintsd át a kampány beállításait, és válaszd a KAMPÁNYT FOLYTATNI.

5. lépés: Válaszd a plusz gombot, majd tölts fel további két-négy kreatív változatot. Adj hozzá különböző felhívásokat (call-to-action) és főcímszövegeket.

Nézzünk egy valós példát

A Toyota évekig a YouTube-ot csak ismeretterjesztő platformnak tekintette, és az offline csatornákra támaszkodott a leadszerzésben Indonéziában.

Kihívás:
Az offline csatornákon keresztül érkező leadek túl kevésnek és költségesnek bizonyultak. A Toyota újra akarta gondolni a stratégiáját.

Megközelítés:
A Toyota a TrueView for Action lead form hirdetéseket használta, hogy a nézőket arra ösztönözze, hogy adják meg nevüket, e-mail címüket, telefonszámukat és irányítószámukat egy online beküldési űrlapon keresztül. A hirdetéseket olyan érdeklődés közönségeknek, például autórajongóknak küldték, akik korábban releváns tartalmakat, például autóértékeléseket néztek.

Tekintsd meg a teljes esettanulmányt, hogy többet megtudj.

Ellenőrizd a tudásod

A legfontosabb tudnivalók

  • A TrueView for Action olyan funkciókkal segíti a leadek és a konverziók növelését, mint a lead űrlapok és a belsőlinkek.
  • Optimalizáld kampányod három-öt kreatív változat beillesztésével, hogy különböző kombinációkat hozhass létre a cselekvésre hívó gomb (call-to-action) szövegéből, a főcím szövegéből, a megjelenített URL-ből és a videóból.

Mutasd meg, mit tudsz

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.