Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Növeld a megfontolást a videós licitálási megoldásokkal

Ha az a célod, hogy a videókampányoddal a megfontolást növeld, a Google Ads többféle módon is licitálhatsz a hirdetéseidre, attól függően, hogy mi a legfontosabb számodra.

Ebben a modulban megtanulhatod:

 • Licitálási megoldások a megfontoláshoz
 • Bevált gyakorlatok a megvalósításhoz

Milyen ajánlattételi megoldások léteznek a megfontolásra?

A licitálási stratégiád határozza meg, hogyan fizetsz azért, hogy a felhasználók interakcióba lépjenek a hirdetéseiddel. Ha a te marketingcélod a megfontolás, akkor a kampánycélokhoz igazodó licitálási megoldások a Maximum CPV és a Maximize Lift.

Maximális költség/megjelenés (CPV)

A megtekintésenkénti költség alapú licitálás a TrueView kampányok alapértelmezett beállítása a Google Adsben. A CPV licitálással a videó megtekintéséért vagy interakciókért fizetsz, és legfeljebb az Ön által beállított maximális CPV-ajánlatot kell fizetnie.

Válaszd ki a panelt, hogy többet tudj meg.

Hogyan működik?

A videóba ágyazott videohirdetések esetében a megtekintés akkor számít, ha valaki 30 másodpercet néz meg a videohirdetésből (vagy a teljes időtartamot, ha az rövidebb 30 másodpercnél), vagy ha interakcióba lép a hirdetéssel, attól függően, hogy melyik következik be előbb. A TrueView video discovery hirdetések esetében a megtekintés akkor számít, amikor valaki rákattint a videohirdetés miniatűrjére vagy címére, és elkezdi nézni a videót.

A CPV és a videohirdetések jelentésével értékelheted, hogy a nézők mennyire elkötelezettek, és mikor hagyják abba a tartalom megtekintését.

Előnyök

 • A megtekintések növelésére optimalizálva a hirdetést nagy valószínűséggel megnéző fogyasztók azonosításával
 • Csak a licited alapján fizetsz a megtekintésekért, így a megfelelő közönséget kapod meg a megfelelő áron.
 • Szabadon kísérletezhetsz a hirdetések hosszával, így nyugodtan töltheted az időd, hogy elmeséld a márkád történetét.

További információkért olvasd el ezt a Google Ads Súgó cikket.

Maximize Lift

A Maximize Lift egy olyan licitálási stratégia, amely segít elérni azokat az embereket, akik nagyobb valószínűséggel fontolják meg a márkád, miután találkoztak a hirdetéseddel. A Google gépi tanulási és a Márkanövekedés mérési megoldását használva a Maximize Lift lehetővé teszi, hogy optimalizáld a átugorható videóba ágyazott kampányt a megfontolás növelésére.

Megjegyzés: A Maximize Lift korlátozottan érhető el. További információkért fordulj Google fiókcsapatához.

Válaszd ki a panelt, hogy többet tudj meg.

Hogyan működik?

A Maximum Lift az általad a termékedről vagy szolgáltatásodról megadott adatokat használja fel a márkanövelő felmérések tartalmának generálásához. Ezeket a felméréseket ezután olyan embereknek mutatjuk meg, akik megfelelnek a kampányod célközönségének, és a válaszadatokat arra használjuk fel, hogy olyan embereket érjünk el, akik nagyobb valószínűséggel fontolják meg a márkád.

Előnyök

 • A megfontolás növelésére optimalizálva, hogy befolyásolja a további felhasználókat, hogy fontolják meg a márkád vagy terméked
 • Valós idejű gépi tanulási jelzésekkel olyan új felhasználók megtalálása, akik valószínűleg megfontolják a márkád
 • Az intelligens licitálás lehetővé teszi, hogy több felhasználót befolyásolj, alacsonyabb költséggel.

További információkért olvasd el ezt a Google Ads Sugó cikket.

Hogyan határozzuk meg licitálási stratégiánkat

Állítsd be licitálási stratégiád a kampánycélodtól függően:

Ha leginkább a megtekintéseken keresztüli megfontolások ösztönzése érdekel,

 • használj maximális CPV (cost-per-view) licitálást, a videóba ágyazott átugorható videohirdetésekkel.
  • Miért: Ha a felhasználók nem foglalkoznak a hirdetéssel, akkor nem fizetsz.
  • Megjegyzés: Ha korábban már használtál CPV-licitet, kezdd azzal, hogy a korábbi kampányod átlagos CPV-je helyett a maximális CPV-t adod meg, amelyet hajlandó vagy fizetni egy megtekintésért.

Ha leginkább a Márkanövelés révén történő figyelemfelkeltés érdekel,

 • használd a Maximize Lift licitálást az átugorható videóba ágyazott videohirdetésekkel.
  • Miért: A Maximize Lift licitálás előnyben részesíti azoknak az embereknek a felfedezését és elérését, akik nagyobb valószínűséggel fontolják meg a márkád, terméked vagy szolgáltatásod.

Bevált végrehajtási gyakorlatok

Megjegyzés: A képernyőképek szemléltetés céljából mintaadatokat használnak.

További információkért kattints a nyilakra.

Bevált gyakorlat 1

A CPV-ajánlat beállításához add meg a TrueView videokampányban a hirdetéscsoport beállításakor a legmagasabb összeget, amelyet egy megtekintésért fizetni szeretnél. A licit a maximális CPV-licit vagy "max. CPV", és a hirdetéscsoport összes hirdetésére vonatkozik.

Megjegyzés: A maximális CPV-ajánlatod a legmagasabb összeg, amelyet egy videónézettségért felszámítanak, de nem mindig ezt a maximális összeget kell fizetned. Csak annyit kell fizetned, amennyi ahhoz szükséges, hogy a hirdetés megjelenjen az oldalon. A megtekintésért fizetett végső összeget nevezzük tényleges CPV-nek.

Bevált gyakorlat 2

Ha korábban már használtál CPV licitálást, akkor a korábbi kampányod átlagos CPV-értéke helyett kezdd azzal, hogy megadod a maximális CPV-t, amit hajlandó vagy kifizetni egyetlen megtekintésért. A maximális CPV-t a vállalkozásodról és a megtekintés értékéről szerzett ismereteid alapján kell meghatározni.

Bevált gyakorlat 3

Állítsd be a Márkanövekedés mérést a Maximize Lift használatához. A Márkanövekedés az összes YouTube videóba ágyazott formátumhoz elérhető, de a Maximize Lift csak az átugorható videóba ágyazott hirdetésekhez érhető el.

A Márkanövekedés beállításával kapcsolatos további információkért olvasd el ezt a Google Ads Súgó cikket.

Nézzünk egy valós példát

A CoverGirl sminkcég kihasználta az Intelligens Ajánlattétel technológiát, hogy új közönséget ösztönözzön arra, hogy fontolóra vegye márkáját az Egyesült Államokban.

Kihívás
A CoverGirl egy új közönséget akart megszólítani, és arra ösztönözni őket, hogy fontolják meg a márkájukat.

Megközelítés
Ahelyett, hogy marketingjüket kizárólag a szépségápolás fanatikusaira összpontosították volna, a CoverGirl a nők széles körét szólította meg, változatos kreativitást használva, hogy kapcsolatot teremtsen az olyan nem szokványos közönségszegmensekkel, mint az "autórajongók" és a "játékosok". A hirdetéseket csak olyan embereknek küldték el, akiket valószínűleg érdekelt a termék vagy a márka. Az nem tipikus közönségszegmensek végül jobban teljesítettek, mint a hagyományosabb célcsoportok, például a szépségápolásért rajongók.

Ellenőrizd a tudásod

A legfontosabb tudnivalók

 • Használj CPV (cost-per-view) licitálást, ha a hatékony megtekintés az elsődleges kampánycél.
 • Használd a Maximize Lift lehetőséget, ha a megfontolás vagy a vásárlási szándék növelése az elsődleges kampánycél.

Mutasd meg, mit tudsz

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.