Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Rövidvideó-kampányok

A YouTube és a Google videohirdetési formátumai összhangban vannak a te elsődleges marketingcéljaiddal: az ismertség növelése, a figyelem felkeltése és a cselekvés ösztönzése.

Ebben a modulban megtanulod, hogyan használják a bumperek a hat másodperces kreativitást a tudatosság növelésére és a hatáskeltésre.

Tudatosság: rövid hirdetések (CPM)

Az rövid hirdetések hat másodperces, nem átugorható hirdetések a streamben, amelyek növelik az elérést, a gyakoriságot és a márkaismertséget.

Ezek a hirdetések minden sikeres YouTube-hirdetési kampány építőkövei, amelyek a TrueView in-stream és a Google Preferred kiegészítéseként is működnek, ugyanakkor önálló videós megoldásként is hatást gyakorolnak. Emellett a mobil-első világra tervezték őket, és nagyobb elérést biztosítanak, mint bármely más hirdetési formátum.

  • A bumpers hirdetések ezer megjelenésenkénti célköltségen (CPM) vásárolhatók a Google Ads (aukció vagy előzetes vásárlás), a Display & Video 360 vagy a Google Preferred segítségével.
  • Az in-stream videóformátumok közül ezeknek a legalacsonyabb a CPM-jük, és elsősorban mobilon jelennek meg.
  • Elérhető a YouTube-on és a Google Video Partnereknél.

Gorilla szalag, dupla vastag ragasztó, masszív külső burkolat. A Föld bolygó legkeményebb munkáihoz.

Az bumpersek legfontosabb előnyei

Válaszd ki az egyes paneleket, hogy többet tudj meg.

A bumper hirdetések a YouTube formátumai közül a legnagyobb elérést biztosítják, a következő két hatás kombinációjának köszönhetően:

1. Az bumper hirdetések olyan felhasználókat érnek el, akik általában éppen úton vannak, és nem állnak készen arra, hogy megnézzék a hosszabb TrueView hirdetést.

2. A bumper hatékony CPM-je (25%-40%-kal olcsóbb, mint a TrueView in-stream CPV) lehetővé teszi, hogy több felhasználót érjen el, mint bármely más YouTube formátummal.

Az olyan hosszabb formátumokkal kombinálva, mint a TrueView in-stream vagy a Google Preferred, tudjuk, hogy az ütközők növelik az elérést és a márkahatást.

A bumperek hasonló márkahatást biztosítanak, mint a TrueView in-stream, különösen az olyan felső kategóriás mérőszámok esetében, mint a reklámfelhívás és az ismertség.


És ne feledd, hogy a bumpers és a hosszabb formátumú formátumok, például a TrueView in-stream vagy a Google Preferred kombinálása további márkahatást eredményez.

A bumper hirdetések mindössze hat másodperc alatt megragadják a közönség figyelmét. Ez a hirdetési formátum magas kitöltési arányt, valamint iparágvezető megtekinthetőségi és hallhatósági arányt biztosít.

A hatás maximalizálása bumperekkel

Két tanulmányban megállapítottuk, hogy:

A bumper kampányok 87%-a jelentősen növelték a reklámok felidézését, az összes kampányban átlagosan több mint 20%-kal.
Forrás: Google Brand Lift Meta Analysis, Global, 2017

10-ből hat bumper kampány jelentősen növelte a márkaismertséget, az összes kampányt tekintve átlagosan 10%-kal.
Forrás: Google Brand Lift Meta Analysis, Global, 2017

Mely hirdetők a legalkalmasabbak a rövid hirdetésekhez?

A rövid hirdetések az alábbi hiretési igények közül melyiket tudják a legjobban kielégíteni?

A legfontosabb tudnivalók

  • A Bumpers hat másodperces hirdetések, amelyek elérést és márkahatást biztosítanak.
  • Az in-stream videóformátumok közül a bumpernek van a legalacsonyabb CPM-je, és elsősorban mobilon jelenik meg.
  • Ez a hirdetési formátum a legalkalmasabb a hirdetők számára, akik széles elérést, alacsony CPM-et és a videó befejezését szeretnék.
  • Ha a bumpert egy hosszabb formátumú kreatívval kombinálják, az segít növelni a márka növelését és az elérést.

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.