Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Shopping hirdetések

Az online értékesítés ösztönzése Shopping hirdetésekkel

A Shopping hirdetések az általad kínált típusú dolgokat kereső online vásárlók milliói elé helyezik a termékeid. Emellett a vásárlóknak egy pillantásra minden szükséges információt megadnak: képet, árat, terméknevet és az üzlet nevét. Amikor az emberek megnyitják a hirdetésed, a weboldaladra irányítják őket, ahol megvásárolhatják a terméket, vagy további termékeket tekinthetnek meg. 

Ebben a modulban megismered a Shopping hirdetések célját és előnyeit.

Mik azok a Shopping hirdetések?

Maya új fényképezőgépet vásárol. Amikor keresést végez a Google-ön, a találatai között szerepelnek Shopping hirdetések, amelyek sokkal többet jelentenek, mint a szöveges hirdetések. A Shopping hirdetések fényképet, árat, terméknevet, az áruház nevét és a termék részleteit mutatják, így Maya egy pillantással tudja, hogy a fényképezőgép megfelel-e az igényeinek és a költségkeretének. 

Yvette, az Yvette’s Camera Shop tulajdonosa azért használja a Shopping hirdetéseket, mert a vásárlók már a hirdetés megnyitása előtt képet kapnak az általa kínált termékekről. Ez több minősített leadet eredményez.

Yvette a Google Ads segítségével hozza létre a Shopping hirdetéseket. A Google Ads-fiókját összekapcsolja a Google Merchant Centerrel, egy olyan eszközzel, amely segít neki feltölteni és tárolni az eladni kívánt árukészlet termékadatait. Ezeket az adatokat használja fel a Shopping kampányaihoz.

Hogyan működnek a Shopping hirdetések?

A Shopping hirdetések Yvette Merchant Center termékadatait – nem pedig a kulcsszavakat – használják annak eldöntésére, hogy hogyan és hol jelenítsék meg a hirdetéseit. A termékadatok, amiket ő a Merchant Centeren keresztül ad meg (vagy CSS az EGT-ben), részleteket tartalmaz az általa árusított kamerákról. A Google ezeket az adatokat arra használja, hogy a vásárló keresését Yvette hirdetéseihez illessze, és a legmegfelelőbb termékeket jelenítse meg.

Yvette a Google Adsben a Shopping kampányok segítségével tudja kezelni a Shopping hirdetéseket. Ez egy egyszerű és rugalmas módja annak, hogy megszervezze és népszerűsítse a Merchant Center termékkészletét.

Hol jelennek meg a Shopping hirdetések?

A Shopping hirdetések megjelenhetnek a Google Kereső találati oldalának felső hirdetéselhelyezésén vagy a jobb felső részén és/vagy a Google Vásárlás fülén. Bizonyos piacokon a Shopping hirdetések a Google keresési partner hálózatán, a YouTube-on és a Google Képkeresőben is megjelenhetnek. Az alábbiakban példákat láthatunk a különböző hirdetéselhelyezésekre.

Felső hirdetés elhelyezés a Google-ön (asztali)

Jobb oldali hirdetés elhelyezés a Google-ön (asztali)

Felső hirdetés elhelyezés a Google-ön (mobil)

Google Vásárlás fül

További jellemzők

Válaszd ki az egyes képeket, hogy többet tudj meg.

A legfontosabb tudnivalók

  • A Shopping hirdetések a Google Kereső találati oldalán és a Google Shoppingon belül több helyen is megjelenhetnek.
  • A Shopping hirdetések a termék fényképét, nevét, az árat és az üzlet nevét mutatják. 
  • Használd a Merchant Center termékadataid – nem pedig a kulcsszavakat – annak eldöntéséhez, hogy hogyan és hol jelenjenek meg hirdetéseid.

Kereskedői promóciók

A Kereskedői promóciók egy ingyenes funkció, amely lehetővé teszi, hogy online promóciókat terjessz a Google-ön megjelenő Shopping hirdetésekkel együtt. Amikor promóciókat adsz a Google-ön értékesített termékekhez, a vásárlók egy "különleges ajánlat" linket látnak (pl. 15% kedvezmény, ingyenes szállítás). Ez a link növelheti a Shopping hirdetések vonzerejét, és vásárlásra ösztönözheti a vásárlókat.

Termékértékelések

A termékértékelések csillagokat mutatnak a Shopping hirdetéseken és bizonyos esetekben a Google terméklistáin. Ezek az értékelések segítik az embereket a vásárlási döntéseik meghozatalában, és több kvalifikált vásárlót irányítanak a termékoldalaidra. A termékértékelések 1-5 csillagos értékelési rendszerben és az összes értékelés számaként jelennek meg. Ezek a csillagértékelések a termékre vonatkozó összesített értékelési és véleményezési adatokat jelentik, amelyeket több forrásból állítanak össze, köztük kiskereskedők, harmadik fél véleménygyűjtők, szerkesztőségi oldalak és fogyasztók.

Google Ügyfélvélemények

A Google Ügyfélvélemények egy ingyenes program, amely lehetővé teszi, hogy visszajelzéseket gyűjts azoktól az emberektől, akik a webhelyeden vásároltak. A Google Ügyfélvéleményekből származó értékelések az vonatkoznak az eladói értékelési jogosultságodra. Az eladói értékelések megjelennek a Kereső hirdetésekben, a Shopping hirdetésekben és egy opcionális jelvényen, amely megjeleníthető a webhelyeden.

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.