Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Shopping kampányok alapjai

A Shopping kampányok lehetővé teszik a Shopping hirdetések kezelését és optimalizálását annak érdekében, hogy népszerűsítsd az online és helyi árukészleted, hogy növeld a weboldalad vagy a helyi üzleted forgalmát, valamint hogy jobb minősített érdeklődőket találj. A képeket, árat és a készletállapotot is tartalmazó Shopping hirdetések a Google-ön és az egész weben megjelennek, ahol a jelenlegi és potenciális vásárlók felfedezhetik a márkád. Azáltal, hogy a fogyasztók már azelőtt megismerhetik az általad értékesített termékeket, mielőtt a hirdetésre kattintanának, nagyobb valószínűséggel fognak cselekedni.

Ebben a modulban megismered a Shopping kampányok alapjait.

Az EGT-t célzó kampányok

Svájc és az Európai Gazdasági Térség (EGT) részét képező országok egy vagy több összehasonlító vásárlás szolgáltatáson (CSS) keresztül vesznek részt a Shopping hirdetésekben. Egyes CSS-ek a nevedben kezelik a termékadatokat és a kampányokat, míg mások olyan eszközöket biztosítanak, amelyek lehetővé teszik, hogy saját magad kezeld a beállításokat.

Ismerd meg Mayát

Maya szenvedélyesen szereti a zenét és a fotózást, és úgy döntött, hogy a két érdeklődési kört összekapcsolja azzal, hogy zenekari fotós lesz. Egy új fényképezőgépet szeretne vásárolni, hogy egy közelgő zenei fesztivált fotózhasson. Lássuk, hogyan segítenek neki a Shopping hirdetések a megfelelőt megtalálni!

Ismerd meg Yvette-et

Yvette az Yvette’s Camera Shop tulajdonosa, amely fényképezőgépek széles választékát árulja minden árkategóriában. Elhatározta, hogy online hirdeti termékeit, hogy szélesebb közönséghez jusson el. Lássuk, hogyan segíthetnek a Shopping kampányok és hirdetések Yvette-nek új vásárlók elérésében!

Mik azok a Shopping kampányok?

A Shopping kampányok egyszerű és rugalmas módot kínálnak Yvette-nek a termékkészlet megszervezésére és a Shopping hirdetések kezelésére, hogy online népszerűsítse kameráit. Miután feltöltötte termékadatait a Google Merchant Centerbe*, különböző Shopping kampányokat hozhat létre, hirdetési céljaitól és költségkeretétől függően. 

A Shopping kampányok segítségével Yvette úgy népszerűsítheti termékeit, hogy a vásárlók részletes információkat kapnak arról, hogy mit árul, még mielőtt megnyitnák a hirdetését. A hirdetések megjelenése után pedig hatékony jelentési és teljesítményértékelési eszközökkel tudja nyomon követni és optimalizálni a kampányteljesítményt.

* A Google Merchant Center egy olyan eszköz, amely segít feltölteni az áruház és a termékek adatait a Google-nek, és elérhetővé tenni azokat a Shopping hirdetések és más Google-szolgáltatások számára.

Az ügyfél szemszögéből

Amikor Maya a Google keresőben a "fényképezőgépek" kifejezésre keres, fényképezőgépeket árusító kiskereskedők Shopping hirdetéseit látja. Már a hirdetések képeire pillantva meg tudja mondani, hogy melyik fényképezőgép illik az ízlésének. Azt is gyorsan meg tudja állapítani, hogy a fényképezőgép megfelel-e a költségkeretének, ha megnézi az árakat. Ez azt jelenti, hogy mire Maya megnyitja a hirdetést, már tájékozott a termékről és annak áráról, ami az átlagos webfelhasználókhoz képest a vásárlási tölcsérben előrébb helyezi őt.

A legfontosabb tudnivalók

  • A Shopping kampányok segítségével népszerűsítheted online és helyi árukészleted. 
  • A Shopping kampányok segíthetnek a Shopping hirdetések kezelésében és optimalizálásában.
  • A Shopping hirdetések lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy megtekinthessék márkád termékeit és részleteit, így jobban tájékozódhatnak, mielőtt megnyitnák a hirdetésed.

Hatékony jelentéskészítés és versenyre vonatkozó adatok

Számos szinten nyomon követheted, hogyan teljesítenek a termékeid.

– A termékek nézetének szűrésével megnézheted, hogy egy adott termék hány kattintást kapott – nincs szükség új termékcsoportokra.

– Használd a összehasonlítási adatokat, hogy betekintést nyerj a versenyhelyzetbe.

– Azonosítsd a növekedési lehetőségeket a megjelenési részesedési adatok és az Ajánlatszimulátor eszköz használatával.

Szélesebb körű jelenlét

Lehetséges, hogy egynél több Shopping hirdetés jelenik meg egy adott keresésre, és egy Shopping hirdetés és egy szöveges hirdetés egyszerre jelenhet meg – megduplázva az elérést!

Egyszerű, kiskereskedelmi központú kampánykezelés

Kulcsszavak helyett a Shopping hirdetések termékattribútumokat használnak (amelyeket a Merchant Center adatfolyamában határozunk meg), hogy a hirdetéseket a releváns keresésekben megjelenítsék. A Google Adsben közvetlenül böngészheted a termékkészletedet, és termékcsoportokat hozhatsz létre azokból a tételekből, amelyekre licitálni szeretnél.

Jobb minősített leadek

Növeld a leadjeid minőségét azzal, hogy közvetlenül a hirdetéseidben tünteted fel a termékinformációkat. A vásárlók nagyobb valószínűséggel fejezik be a vásárlást a webhelyeden, ha a hirdetés megnyitása előtt jobban tájékozódnak.

Jobb elköteleződés

A Shopping kampányok segítségével az ügyfelek megtekinthetik és interakcióba léphetnek a vonzó és figyelemfelkeltő hirdetésekkel, amelyek jobb képet adnak a termékről, mielőtt megnyitnák a hirdetést.

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.