Áttekintés
Google Ads fiók létrehozása
Keresési hirdetések
Hirdetésbővítmények
Google Ads aukció
Analitika
Konverziómérés
Ajánlattételi stratégiák
Display hirdetések
Remarketing hirdetések
Shopping hirdetések
Merchant Center
Videó hirdetések
További lehetőségek
Kampány elindítása utáni lépések
Keresési kampányok optimalizálása
Optimalizálási videók
Optimalizálási pontszám
Optimalizálási módok
Teljesítménytervező

Optimalizálás és automatizálás

Optimalizáljuk!

Meryl

Az optimalizálás egy erőforrás legjobb vagy leghatékonyabb felhasználásának folyamata. A marketingben és a médiában az optimalizálás egyszerűen azt jelenti, hogy változtatásokat hajtunk végre a médiastratégián annak érdekében, hogy a médiacsatornák keveréke jobban működjön – több eladást, nagyobb nyereségességet, több új ügyfelet szerezzen, és javítsa a márka megítélését.

Az optimalizálás két típusa

Média Mix optimalizálás

Ez a gyakorlat magában foglalja a médiabefektetések átcsoportosítását a médiacsatornák között – a költségkeretek átcsoportosítását a gyengébben teljesítő csatornákról a jobban teljesítő csatornákra az általános médiateljesítmény javítása érdekében. Például, ha a videohirdetések magasabb ROI mellett növelik az értékesítést, mint a Display, a Display büdzsé egy részét át lehet csoportosítani a videohirdetések költségkeretére.

Csatorna optimalizálás

Ez annak megváltoztatása, hogy egy adott csatornán belül hogyan történik a hirdetések megjelenítése az üzleti eredményekre gyakorolt maximális hatás érdekében. A csatornaoptimalizálásnak három fő típusa van:

 • Licitálás: Több ügyfél megszerzése a licitek gazdag aukció időszaki jelek alapján történő beállításával.
 • Kreatív: Az eszközök testreszabása, hogy a megfelelő üzenetet a megfelelő felhasználónak a megfelelő pillanatban juttassa el.
 • Célzás: Érd el a vállalkozásod iránt leginkább érdeklődőket a dinamikus közönségcélzással.

Változtathatod például a kulcsszavakat, a liciteket vagy a kreatívokat annak érdekében, hogy a keresés hatékonyabbá tegye az online értékesítés ösztönzését.

Automatizálj mindent, amit csak tudsz

Ami az optimalizálást illeti, ma már sok mindent lehet automatizálni, különösen a csatornaoptimalizálás területén.

Miért fontos, hogy az automatizálás jól működjön

A digitális környezet gyorsan fejlődik a mobilok által uralt, összekapcsolt világban. A siker érdekében a legjobb marketingesek az adatvezérelt mérésre összpontosítanak, hogy a fogyasztók megismerjék a fogyasztói információkat, és lehetővé tegyék számukra a cselekvést. A fejlett mérésekkel a vállalkozások kihasználhatják a Google gépi tanulási modelljeit, és automatizálhatják a marketinget a versenyelőny megszerzéséhez szükséges sebességgel, méretarányossággal és pontossággal.

Az automatizálás a Google vállalaton belül a legjobb gyakorlattá vált, páratlan optimalizálási pontosságot és gyakoriságot biztosítva. Megoldásainkat a gépi tanulás táplálja, hogy segítsünk téged marketingcéljaid elérésében, akár az elkötelezettség, az értékesítés vagy a ROI növelésére törekszik. A kézi optimalizálásról a teljes automatizálásra való áttéréssel a marketingesek növelhetik a méretüket, és a stratégiai üzleti kezdeményezésekre összpontosíthatnak.

Az automatizálás sikeréhez a szervezeteknek fel kell bontaniuk az adatsilókat és biztosítaniuk kell az adatok minőségét. Az automatizálás az adatok mennyiségére és minőségére támaszkodik a gépi tanulási modellek betanításához. Kapcsold össze a pontokat a marketing, az értékesítés és a CRM között, hogy a leggazdagabb adathalmazzal rendelkezz az automatizált stratégiája táplálásához.

Az automatizálás világszerte a vállalatok egyik legfontosabb növekedési hajtóereje. Automatizálási megoldásaink szinergiában működnek az attribúciós és közönségkapcsolati legjobb gyakorlatainkkal, hogy a legnagyobb üzleti hatást érjék el méretarányosan. A fejlett alkalmazások közé tartozik az automatizálás felhasználása a kampányok teljes körű kezelésére, a nyereség és az ügyfél-életidőérték optimalizálására, valamint a globális terjeszkedés előmozdítására.

Mit jelent ma az automatizálás?

Az automatizálásról a legtöbb embernek egy futószalag jut eszébe, de ez a kép már elavult. Ma az automatizálás nagyrészt azokat a láthatatlan folyamatokat jelenti, amelyek az adatok alapján intelligens döntéseket hoznak.

Korábban az automatizálás azt jelentette, hogy gépeket képeztek ki egy olyan kézi folyamat megismétlésére, amelyet egy ember végez. Most az automatizálás azt jelenti, hogy gépi tanulási modelleket képeznek ki a kívánt üzleti eredmény elérésére és a folyamat befolyásolására.

Bár nem biztos, hogy egy robot választja ki a legjobb marketingkampányokat, hogy növelje a befektetéseket, a modern marketingeszközök automatizáltak, hogy valós idejű információkat szívjanak be a kampányok teljesítményéről és a közönség jelzéseiről. Ez lehetővé teszi, hogy a megfelelő üzenetet a megfelelő közönség elé juttassuk, valós időben, az üzletre gyakorolt maximális hatással.

Miért érdemes foglalkoznia az automatizálással?

Az elmúlt évtizedekben a cégek sokat tanultak az adatok erejéről és az általuk nyújtott előnyökről. Manapság a versenyelőny abból fakad, hogy az adatokat képesek vagyunk gyorsan cselekvésre váltani, hogy nagyobb profitot érjünk el.

A manuális folyamatokról az automatizált folyamatokra való áttéréssel a vállalkozások képesek valós időben cselekedni az ügyfelek meglátásai alapján, és jobb üzleti eredményeket elérni.

Az automatizálásnak számos típusa és szintje létezik a médiában, többek között:

 • Kreatív eszközök
 • Készlet (termékadatok)
 • Licitálás
 • Célzás
 • Elhelyezések
 • Mérés és attribúció (az automatizált licitáláshoz automatizált mérés szükséges)
 • Jelentések (műszerfalak, intelligens jelentések az Analyticsben)

Automatizálási sikertényezők

 • Az adatok minősége és mennyisége (felhasználói jelzések, közönség, remarketing adatok, egészen a CRM integrációig a CLTV számításokkal).
 • A rendszernek adott utasítások (a legjobb, ha nem szabályok vagy feltételezések, hanem adatvezérelt modellek alapján tájékozódnak).
 • Tesztelés és kalibrálás
 • A média irányítása helyett az eszközök képzése/edzése.

Négy egyszerű módja az automatizálás megkezdésének

Mire vársz még? Próbáld ki ezek egyikét még ma!

 • Automatizált licitálás
 • Adatvezérelt attribúció
 • Hirdetés rotáció
 • Dashboardok
Meryl

Ha Cél-CPA-t vagy Cél-ROAS-t használsz

Ha a Cél-CPA-t használod, összpontosíts a műveletenkénti költségre.

Ha a Cél-ROAS-t használod, a hirdetési kiadások megtérülésére összpontosíts.

Ha a kampány költségkerete korlátozott, ellenőrizd a Javaslatok oldalon, hogy van-e lehetőség további konverziók vagy konverziós érték elérésére hasonló CPA vagy ROAS mellett.

Ha a kampány nem korlátozott költségkeretű, növeld a cél-CPA-t vagy csökkentsd a cél ROAS-t, hogy több konverziót vagy konverziós értéket érj el. A lefedettséget és a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával is bővítheted.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása ajánlattételi stratégiát használod

Ha a Konverziók maximalizálását használod, akkor a konverziós mennyiségre összpontosíts.

Ha a Konverziós érték maximalizálását használod, a konverziós értékre összpontosíts.

Ha a Konverziók maximalizálása vagy a Konverziós érték maximalizálása mellett döntesz, győződj meg arról, hogy további elérhető tartalék áll rendelkezésre a kampányodban. Ez mozgásteret biztosít az algoritmusnak a mennyiség vagy az érték növelésére. Bővítsd a célzást új kulcsszavak hozzáadásával, általános egyezésű típusok használatával, dinamikus keresőhirdetések létrehozásával és első fél célközönséglisták hozzáadásával.

Miután módosítottad az ajánlattételi stratégiádat, lépj be a Javaslatok oldalra, hogy megnézd, hogyan növelhetnéd további befektetésekkel hatékonyabban a konverziós mennyiséget vagy értéket.

Cél optimalizálás

Ha a kampányod nem korlátozott költségkeretű, csökkentsd a ROAS-célokat, hogy több konverziós értéket érj el. Az ajánlott célérték-beállításokat a Javaslatok oldalon találod.

Költségkeret optimalizálás

A sikeres teljesítmény érdekében a cél-CPA és cél-ROAS kampányokat nem szabad a költségkeret alapján korlátozni. A Javaslatok oldalon a költségkeret optimalizálására vonatkozó javaslatokat találsz, hogy nagyobb növekedést érj el, és további konverziókat és konverziós értéket kapj ugyanazon CPA vagy ROAS mellett. Lehetőséged van arra is, hogy szerkeszd az optimalizálási pontszám költségkeret javaslatait, hogy becslést kapj a különböző költségkeret összegek mellett várható konverziós mennyiségről.

Szimulátorok

A szimulátorok segítségével megbecsülheted a teljesítmény változását, amikor felülvizsgálod a cél- vagy napi költségkeretet. Ezeket a Kampányok lapon vagy az Ajánlattételi stratégia jelentésben találod.

Kulcsszó beillesztés

A kulcsszavak beillesztésével frissítheted hirdetéseid, hogy szerepeljenek benne azok a kulcsszavak, amelyek a hirdetések megjelenését kiváltották. Például, ha valaki a "CRM szoftver" kifejezésre keres, a hirdetés címsorában szerepelhet a "CRM szoftver" kifejezés.

Hirdetés-testreszabók

A hirdetés-testreszabók lehetővé teszik, hogy valós idejű információkat, például helymeghatározást vagy visszaszámlálást építs be a hirdetéseidbe. A hirdetés-testreszabók segítségével dinamikus hirdetéseket hozhatsz létre, és nagymértékben releváns hirdetésszövegeket (kreatívokat) jeleníthetsz meg.

Hirdetésbővítmények

A hirdetésbővítmények célja, hogy segítsék a teljesítmény növelését. A hirdetésbővítmények hozzáadása segíthet növelni az érdeklődők számát, vagy segíthet a látogatókat a webhely egy bizonyos helyére vagy oldalára irányítani.

Meglévő ügyfelek

A meglévő ügyfelek megtartása érdekében fontold meg egy közönséglista hozzáadását azokról az ügyfelekről, akik már konvertáltak a webhelyeden.

Új ügyfelek

Az új ügyfelek megszerzéséhez fontold meg a webhelyed összes látogatójára vonatkozó közönséglista, vagy hasonló közönség listák hozzáadását.

Korábbi látogatók

Hirdetések megjelenítése korábbi látogatóidnak, amikor azok a Google webhelyen végeznek további kereséseket azzal kapcsolatban, amire szükségük van.

Megfigyelés

Figyeld meg, hogyan teljesítenek a hirdetéseid a kiválasztott célközönség számára anélkül, hogy befolyásolnád a kampány elérését. Ez a beállítás nem változtatja meg, hogy ki láthatja a hirdetéseid, és azt sem, hogy hol jelenhetnek meg. Helyezz előtérbe vagy szoríts vissza bizonyos közönségeket, azáltal, hogy ajánlatkorrekciókat adsz meg.

Célzás

Szűkítsd az elérésed, hogy csak az általad kiválasztott konkrét célközönségnek jelenj meg.

Általánosegyezés-módosító
+férfi +cipő

Az általánosegyezés-módosító csak olyan keresésekre jelenít meg hirdetést, amelyek tartalmazzák a plusz jellel megjelölt kulcsszavakat vagy azok közeli változatait. A kulcsszóban szereplő kifejezések előtt, után vagy között további szavak is szerepelhetnek, tetszőleges sorrendben. Az általános egyezéshez hasonlóan ez a módosított változat is hasznos a nem várt kifejezésekből származó forgalom megragadásához.

Példa: A "férfi sportruházat" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de az "eladó férfi cipő" keresés igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad alapfogalma jelen legyen a felhasználó keresésében, ugyanakkor nagyobb elérést tesz lehetővé.

Beállítás: Tegyél egy plusz jelet (+) a kifejezések elé.

Általános egyezés
férfi cipő

Az általános egyezésű kulcsszavak a kulcsszavakhoz kapcsolódó keresési kifejezésekre jelennek meg, valamint az olyan közeli változatokra, mint a szinonimák és elgépelések. Az általános egyezésű kulcsszavak használata a legjobb módja annak, hogy olyan kifejezésekből származó keresési forgalmat érj el, amelyeket esetleg nem látsz előre.

Példa: A "férfi ruházat"-ra történő keresés megjelenítheti a hirdető hirdetését, amelyet a férfi cipő általános egyezésű kulcsszóval céloz.

Előnye: A legnagyobb volument éri el.

Beállítás: Ez a kulcsszavak alapértelmezett egyezési típusa; egyszerűen add meg a kulcsszavakat.

Kifejezés egyezés
“férfi cipő”

A kifejezés egyezés csak akkor jeleníti meg a hirdetést, ha a kifejezésre (vagy annak egy közeli változatára) keresnek rá, anélkül, hogy más szavak lennének a közepén, amelyek megváltoztatnák a kifejezés jelentését. A kifejezés előtt vagy után további szavak is használhatók. A pontos egyezéshez hasonlóan a kifejezés egyezésű kulcsszavak segítenek a forgalom megragadásában azokból a lekérdezésekből, amelyekre tudod, hogy az ügyfeleid keresnek.

Példa: A "férfi tenisz cipő" keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését, de a "férfi cipő vélemények" igen.

Előnye: Biztosítja, hogy a kulcsszavad központi fogalma jelen legyen a keresési kifejezésben, miközben nagyobb volument érsz el, mint amit a pontos egyezésű kulcsszavak biztosítanának.

Beállítás: Tegyél idézőjeleket (" ") a kifejezés köré.

Pontos egyezés
[férfi cipő]

A pontos egyezés akkor jeleníti meg a hirdetéseket, ha a kulcsszó megegyezik a felhasználó keresési kifejezésével. A pontos egyezésű kulcsszavak hasznosak, ha olyan keresési lekérdezésekből származó forgalmat szeretnél megragadni, amelyekről biztos lehetsz benne, hogy az emberek keresik őket.

Példa: A "férfi cipő vélemény" vagy "piros férfi cipő" vagy "férfi tornacipő"-re vonatkozó keresés nem jelenítené meg a hirdető hirdetését; csak a "férfi cipő" keresés jelenítené meg ezt a hirdetést.

Előnye: Nagyobb ellenőrzést biztosít afelett, hogy milyen keresési kifejezések jeleníthetik meg a hirdetést, bár a hirdetések mennyisége korlátozott lehet.

Beállítás: Tegyél szögletes zárójeleket ([ ]) a kifejezés köré.